Hirdetés

A Gigabyte is készül a Leo platformra

Nemrég számoltunk be arról, hogy tavasszal érkezik az AMD új generációs lapkakészlete, mely a 890GX északi és az SB850 déli vezérlőhídból áll. Az Asus és az ECS a CES rendezvényen mutatta be a saját elgondolását, míg az MSI megoldásáról már a múlt év végén kiszivárogtak a kémfotók. Pont időszerű volt, hogy a Gigabyte alaplapjáról is megtudjunk valamit. Az OCWorkbench a GA-890GPA-UD3H jelzéssel megjelenő termékről készített képeket, így számos információ birtokába lehet jutni a felépítést illetően.

Az alaplap a Gigabyte 333 márkajelzés jegyében született, mely azt jelenti, hogy támogatja az USB 3.0 és a SATA 3.0 szabványt, továbbá az előbbi portok esetében elérhető a Power Boost szolgáltatás, ami főleg akkor hasznos, ha a felhasználó olyan eszközt csatlakoztat az USB portra, amelyik egy plusz interfészt is követelne a magas fogyasztás miatt. A gyártó állítása szerint a Power Boost segítségével egyetlen USB konnektor háromszor akkora energiát tud biztosítani, mint a hagyományos aljzatok. A SATA 3.0 természetesen a RAID funkcióval felszerelt SB850-es déli híd alapszolgáltatása. A vezérlőlapka 6 ilyen portot kínál, ám egy külső vezérlő további két SATA-300 csatlakozóval is várja az esetleges meghajtókat. A két darab USB 3.0 konnektorról az NEC vezérlőchipje gondoskodik.


Forrás: OCWorkbench

A termék rendelkezik még Gigabit Ethernet vezérlővel, nyolccsatornás, Realtek ALC892R jelzésű hangkodekkel, valamint DVI, D-Sub és HDMI kimenettel, melyek a DirectX 10.1-es API-val kompatibilis integrált grafikus vezérlőhöz tartoznak. A DDR3 szabványú memóriamodulokat négy darab foglalat várja, a bővítőkártyák pedig két PCI, három PCI Express x1 és két PCI Express x16 csatolóba helyezhetők. Az alaplap hátlapja a két USB 3.0-s port mellé további négy USB 2.0-s aljzatot kínál, melyeket egy FireWire és egy SPDIF csatlakozó egészít ki.

A termékről készült további képeket az alábbi galériában lehet megtekinteni (forrás: OCWorkbench).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés