Hirdetés

Újabb készreszerelt vízhűtések születtek a Gigabyte tervezőasztalain

Az AMD Threadripperre is felapplikálható újdonságok különösen a feljavított teljesítményükre, az LCD implementációjukra és a légkavaróik kenőanyagára büszkék.

A Gigabyte bemutatta legújabb kompakt AIO szériáját, a 240, 280 és 360 mm-es radiátorokkal érkező Aorus WaterForce X termékcsaládot, amely az Aorus Liquid Coolerek után következő lépcsőfokot jelenti. Az egyik változás, hogy a csövezés átmérőjét 5,1-ről 7,8 mm-re tágították, s ez a brosúra szerint mintegy 37 százalékkal növeli a folyadék áramlását. A PWM-es pumpát kerámia tengellyel szerelik, ami jobban ellenáll a sérüléseknek, mint a fém változat, és a korrózióval sem lesz majd problémánk.


[+]

A rézből készült blokk kupakját egy 60 x 60 mm-es, 330 fokban elforgatható, színes LCD kijelző alkotja, amin nem csak a hardverünkkel kapcsolatos információk, az Aorus logó vagy különféle feliratok jeleníthetők meg, de a JPG képek, az MP4 fájlok, valamint az animált GIF-ek ugyancsak támogatottak, sőt, tartalmainkat az integrált Micro SD kártyaolvasóval is bevihetjük a rendszerbe az RGB Fusion 2.0 szoftveren keresztül. Ne feledkezzünk meg a (minket Tamagochira emlékeztető) Chibi Time módról sem; ez tulajdonképpen annyi, hogy az első bekapcsoláskor egy tojás rajzolódik ki az aprócska képernyőn, amiből aztán kikel egy sólyom, s ahogy használjuk a vasunkat, végignézhetjük, ahogy idővel fejlődik. Hurrá.

[+]

A radiátorok alumíniumból vannak és a rajtuk megtelepedő, 120 mm-es (vagy a 280 mm-es radi esetében 140 mm-es), ARGB-s ventilátorok dupla golyóscsapágyai a halkabb üzem elérésének érdekében grafén kenést kaptak. A lapátok percenkénti fordulatszáma 700 és 2500 között szabályozható és méret függvényében legfeljebb 60,07/89,18 cfm-es légszállítást, továbbá 3,14/4,62 mm-H2O statikus nyomást várhatunk tőlük, maximum 37,6/44,4 dB-es zajterhelés kíséretében.

Az Intel LGA115x/1200/1366/2011/2066, illetve AMD Socket AM4/TR4/sTRX4 foglalatokkal kompatibilis megoldások vételárát egyelőre még nem tudjuk, ellenben a 3 éves garanciát már kőbe vésték.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés