Hirdetés

A Gigabyte az Aorus almárkáját szánja az ASUS ROG és MSI Gaming kihívójának?

A legújabb iparági hírek szerint a tajvani gyártó egy közös brandben egyesítené a játékosoknak szánt csúcshardvereit.

A Gigabyte már egy ideje több vasat tart a tűzben a játékosoknak szánt termékek között. Komponensek tekintetében ott van a G1.Gaming és az Extreme Gaming, míg (az idehaza továbbra sem kapható) gamer notebookokat és perifériákat a 2014-ben bemutatott Aorus almárka alatt futtatják. Ez a felállás a jövőben változhat.

A DigiTimes értesülései szerint a tajvani gyártó azt tervezi, hogy az egységesítés jegyében az Aorust kiterjeszti a komponensekre, és a jövőben ezzel a névvel látnák el csúcskategóriás gamer eszközeiket. Állítólag ez már az új AMD Vega kódnevű GPU-ra épülő VGA-k, valamint – ha igazak a pletykák – a GeForce GTX 1080 Ti piacra dobásával megtörténhet, de az iparági források az Intel 200-as vezérlőhídra épülő Kaby Lake kompatibilis, LGA1151 foglalatú alaplapokat is megemlítik az Aorus kapcsán.

Kvázi a cél egy olyan egységesített, "high end" játékos almárka létrehozása, mint az ASUS ROG, vagy az MSI Gaming. Kérdés, hogy a gyártó mennyit hajlandó áldozni a cél érdekében a marketing oltárán, hiszen a többi gyártónak is megfeszített munkára és évekre volt szüksége a célok eléréshez. További kérdésként az is felmerül, hogy a két másik vállalathoz hasonlóan az Aorus mellett hivatalosan is felbukkan-e a Gigabyte neve, ahogy az a ROG és a Gaming esetében, vagy folytatva a jelenlegi felállást továbbra is önálló márkanévként futtatják, mert ez utóbbi esetben még keményebb fába vágják a fejszéjüket, már ami a név felfuttatásához szükséges marketinget illeti.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés