Hirdetés

Gigabyte 8SQ800: Hyper-Threading a régi SiS chipkészlettel

Tegnap "kézhez" kaptuk a Gigabyte sajtóközleményét legújabb, kétcsatornás DDR RAM vezérlővel szerelt, SiS 655 alapú lapjáról, a GA-8SQ800-ról. Örültünk is, hiszen a deszka feature listája mármár túlzó, ellenben rutinos hírírók révén rögtön a Hyper-Threadingről szóló részt kerestük, és természetesen csalódnunk kellett.

Mint ismeretes, a SiS nemrégiben bejelentette, hogy számos chipsetjének csak B verziója fogja korrektül kezelni az Intel Hyper-Threadinggel felvértezett processzorait (jelenleg P4 3.06 GHz+). Sajnos e kitétel a legfrissebb, SiS 655-ös készletet is érintette, így az a fura helyzet állt elő, hogy noha a chipset még annyira új, hogy szinte nem is kapható semmi, ami rá épül, mégis elavult már most, induláskor, hiszen pont a leggyorsabb P4-es procikat nem képes fogadni.

Az ASUS sietett is közhírré tenni, hogy egyetlen alaplapot sem adnak el, ami a régi, A0-ás SiS 655-ösre épül. A Gigabyte ellenben nem tett ilyet... egészen a mai napig, amikor is azt írták sajtóközleményükben, hogy egy egyedi eljárással, de garantálják, hogy minden (SiS 655-ös) alaplapjuk fogadja az új procikat, az is, amelyik az A0-ás északi hídat cipeli. Elvileg tehát itt sem érhet minket "kár"...


Forrás: Gigabyte

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés