Hirdetés

Újabb megerősített notebook a piacon: debütált Getac X500

Jó szokásához híven, a Panasonic ToughBookjaihoz hasonlóan a Getac ismét egy megerősített notebookot hozott össze, mely ellenáll a rázkódásnak, ütéseknek, folyadéknak és pornak is, valamint biztonságosan használható gyúlékony és robbanékony anyagok közelében is a gyártó elmondása szerint. Az X500 típusú laptop mindezt erős magnéziumötvözet burkolatának és vázának is köszönheti, amit nem sajnáltak a gépből, legalábbis 5,3 kilogrammos tömegét elnézve van benne anyag. Megfelel így a MIL-STD 810G és IP65 szabványoknak, és kompatibilissé tehető a MIL-STD 3009-cel és UL1604-gyel is. Mérete egyébként 410 x 290 x 65 mm-es, így egy 15,6”-es képernyő fért bele, ami ráadásul nemcsak multi-touch-os és LED háttérvilágítású, hanem QuadraClear technológiának köszönhetően 1000 cd/m²-es fényerőre is képes, így erős napsütésben is jól olvasható marad.


[+]

A konfigból sem sajnálták az erőt, az Intel Core i7-620M vagy i5-520M processzora kérhető bele, ami mellé 2 GB DDR3-as memória (8 GB-ig bővíthető) és egy 320 GB-os HDD kerül, mely igény szerint 160 GB-os SSD-re is cserélhető, de akár mellé is tehető a második bővítőfióknak köszönhetően. A grafikus kártya szerepét az integrált Intel kártya helyett az NVIDIA GeForce GT330M GPU-ja is betöltheti.

Természetesen nem hiányzik az N-es Wi-Fi, a 2.1-es Bluetooth és a Gigabit Ethernet, viszont opcionális a GPS modul és a 3G modem (Gobi 2000) beszerzése. Akkumulátora 8700 mAh-s, melyből kettő is beszerelhető, operációs rendszerként pedig Windows 7 kerül rá. Öt év garanciával lesz kapható, az ára viszont egyelőre ismeretlen, bár minden bizonnyal sokjegyű összegről lesz szó...

  • Kapcsolódó cégek:
  • Getac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés