Hirdetés

Nagy látószögű webkamerával újít a Genius

A Genius bejelentette a WideCam F100 jelzésű webkamera megjelenését. A termék abból a szempontból különleges, hogy 120 fokos látószöggel rendelkezik, így viszonylag sokan beleférnek az éppen készülő képbe, vagy videóba. Az USB 2.0 interfészre köthető kamera lencséje manuális fókuszt kínál, szenzora pedig interpolálással 12 megapixeles képet kreál – a 30 képkocka rögzítésével készülő videók felbontása legfeljebb 1920x1080 képpontosak lehetnek. A készülék automatikus vagy manuális fehéregyensúlyt is kínál, továbbá rendelkezik beépített mikrofonnal, illetve a felcsíptethető talpazat körül 360 fokban elforgatható.

A termék másfél méteres kábellel rendelkezik, mely a csomagban található szintén másfél méteres kábellel megtoldható, így viszonylag messze is el lehet helyezni a PC-től. A Genius mellékeli a webkamerához az Arcsoft Webcam Companion 4 szoftverét, mellyel képeket és videókat lehet rögzíteni, továbbá ezek képminősége fel is javítható, illetve egyénileg szerkeszthetők. Itt igénybe lehet venni a modern GPU-k, illetve IGP-k erejét, ugyanis ez a folyamat OpenCL-en keresztül gyorsítható. Természetesen az elkészült fotók és kisfilmek egyszerűen feltölthetők a YouTube-ra, FlickR-re, és a linkek gyorsan megoszthatók a Twitter-en.

A Genius WideCam F100 Észak-Amerikában már kapható, az ajánlott fogyasztói ára pedig 60 dollár. Ez nem tűnik vészesnek tekintve, hogy a csomag része a 35 dollár értékű Arcsoft Webcam Companion 4 szoftver is.

Előzmények

Hirdetés