Hirdetés

Genius újdonságok játékosoknak

A Genius az augusztus végén Lipcsében megrendezendő Games Convention alkalmából dobja piacra új, elsősorban játékosoknak szánt billentyűzeteit és egereit. A LuxeMate 525 Agama normál méretű, plexivel keretezett klaviatúra. A fő és a numerikus blokk közötti billentyűket kissé összezsúfolták annak érdekében, hogy a bal oldalon elférjen egy kifejezetten játékhoz szánt vezérlőpad. Ennek gombjai programozhatók, az adott funkciókból és a gombokhoz rendelt makrókból pedig háromféle sémát lehet elmenteni az eszköz memóriájába. A billentyűzet felső részén multimédiás és kommunikációs gyorsgombok találhatók, extraként pedig headset csatlakoztatását lehetővé tevő fejhallgató-kimenet és mikrofonbemenet kerül az új LuxeMate-re.

Szintén nem hagyományos a kurzorbillentyűk feletti hatos kiosztása a SlimStar 335 esetében, bár a változtatás nem olyan mértékű, mint a fentebbi modellnél. A variáció okát itt is a bal oldalon látjuk: tizenöt számozott, programozható, makrókat is indító gombot helyeztek el itt. A viszonylag lapos klaviatúráról nem hiányoznak a legfontosabb multimédiás és webböngésző gyorsbillentyűk sem.

A Genius Ergo 555 Agama is szolgál érdekességgel. Az egér lézeres szenzorának maximális felbontása 3200 dpi, a mozgásérzékelés finomsága azonban külön-külön állítható oldalirányban, illetve előre-hátra, és erről egy kis világító kijelző visszajelzést is ad. Az eszközön a négy irányban mozgatható görgető mellett összesen tíz gomb található. Ezekhez egyedi funkciók, makrók társíthatók, melyeket közvetlenül az egér memóriájában lehet tárolni. A vékony, szövetbe burkolt vezeték végén – akárcsak a többi friss hardver esetében – USB csatlakozó van.

A Navigator 365 Laser külseje némileg megtévesztő, ugyanis mérete, kialakítása egy noteszgépek mellé szánt, szokványos útiegeret sejtet. Ennek a szerepnek maradéktalanul meg is felel, azonban meglepetést is tartogat, széthajtogatva ugyanis gamepadként használhatják az Excel-táblák készítésében megfáradt alkalmi játékosok. A szintén USB csatlakozós egér lézeres szenzora választhatóan 800 vagy 1600 dpi felbontással dolgozik. A Navigator 365 Lasernek már az ajánlott ára is ismert: 39,90 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés