Hirdetés

Generációváltásra készül a PowerVR

Az Imagination Technologies legutóbbi negyedéves jelentéséből az derül ki, hogy a vállalat rövidesen elkészül az ötödik generációs PowerVR grafikus mag terveivel. Amint írják: "Közel járunk következő generációs csúcskategóriás grafikus technológiánk befejezéséhez – ezt játéktermi gépekbe, PC-kbe és konzolokba szánjuk. A technológiát játéktermi gépeihez már licencelte a SEGA, míg más piacokon további partnereket keresünk."

További részletek azonban egyelőre sem a megjelenés várható időpontjáról, sem a grafikus mag specifikációiról nem állnak rendelkezése. A vállalat szóvivője lapunk megkeresésére csupán annyit árult el, hogy a PowerVR Series 5 képességei egyelőre nem nyilvánosak.

Az Imagination már két évvel ezelőtt beszélt a PowerVR grafikus processzorcsalád ötödik generációjáról. Amint egy interjúban John Metcalfe, a cég üzletfejlesztésért felelős alelnöke akkor elmondta: a megoldás programozható lesz és támogatja a Kyro chipeknél megismert tile based rendering memóriasávszélesség-kímélő technikát is. A két évvel ezelőtti tervek szerint már tavaly meg kellett volna jelennie a technológiát használó első termékeknek.

Előzmények

Hirdetés