Hirdetés

Generációváltás a Lumix G sorozatban

Bemutatkozott a Panasonic legújabb középkategóriás váza, a Lumix G90.

A Panasonic bemutatta a legutóbb 2016-ban frissített Gxx sorozat legújabb tagját, a Lumix G90-et. A 130,4 x 93,5 x 77,4 milliméteres, SD kártyával és akkumulátorral együtt 533 gramm tömegű váz legfontosabb újdonsága az immáron 20,3 megapixeles, aluláteresztő szűrőt nélkülöző, m4/3 méretű Live MOS érzékelő, melyet a legújabb Venus Engine támogat a munkában. A szenzor kapcsán az ISO 25 600-as maximális érzékenység mellett érdemes még megemlíteni a beépített szenzorstabilizálást, mely a megfelelő objektívvel párosítva 5 tengely mentén képes kiszűrni a nem kívánt rázkódásokat.


[+]

A váz megkapta az elődben is meglévő időjárásálló szigetelést, az újdonság külsejét tekintve nagyjából megegyezik a G80-nal. Néhány ponton módosítottak a felső és a hátlapi kezelőszerveken, megjelent például a négyirányú D-pad körül elhelyezett tárcsa, ami valószínűleg a gyártótól jól megszokott módon kedvünk szerint testreszabható. A szemérzékelővel megtámogatott OLED kereső 2,36 millió képpontot tartalmaz, míg a szintén OLED technológiájú, 3 hüvelykes, kihajtható és forgatható kijelző felbontása 1,04 millió pixel.


[+]

A váz tetején beépített vakut is találunk, a kétoldalt elhelyezett ajtók mögött pedig töltésre is használható microUSB 2.0, microHDMI, valamint két 3,5 milliméteres jack csatlakozó pihen, utóbbiak fejhallgató és külső mikrofon csatlakoztatása esetén szükségesek. A vezeték nélküli kommunikációról az IEEE 802.11b/g/n szabványú Wi-Fi és a 4.2-es verziószámú Bluetooth modulok gondoskodnak.


[+]

A G90-ben mechanikus és elektronikus zárat is találhatunk, utóbbi esetében 1/16 000 másodperc a legalacsonyabb záridő. A fókuszrendszer a gyártó saját DFD technológiáján alapszik, folyamatos AF mellett 6, míg fixált fókusszal 9 képet tudunk elkészíteni másodpercenként. Természetesen elérhető a Panasonic vázakban már állandó szereplőként jelenlévő 4K Photo mód, mellyel akár másodpercenként 30 képet is ellőhetünk, utólag pedig kiválaszthatjuk a számunkra leginkább tetszőt. Videót legfeljebb 4K felbontásban rögzíthetünk 30 képkocka/másodperc sebességgel, 100 Mbps bitsűrűséggel és 8 bites színmélységgel. A mintavételezés SD kártyára történő mentés esetében 4:2:0, míg HDMI-n keresztül 4:2:2. Lehetőségünk van továbbá V-Log mentést használni, valamint time-lapse és stop-motion anyagokat készíteni.

A Panasonic Lumix G90 váz várhatóan júniustól válik elérhetővé, 1000 euró körüli áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés