Hirdetés

Jöhet a belső nézetes robotháború!

A Geio bemutatta telefonnal vezérelhető, "komoly fegyverekkel" ellátott mozgékony robotjait, amelyekkel egymásra lehet vadászni.

Biztos sokan vannak, akik azt várják a leginkább a robotika fejlődésétől, hogy mikor lehet már végre egymásnak ereszteni a gépszörnyeket. Nos ott még nem tartunk, hogy óriási, ház méretű mechek aprítsák egymást, de talán jobb is így. Viszont kisebb Robot Robiknak már egy ideje rendeznek viadalokat, és most már olyan masinák is vannak, amelyeket belső nézetből irányíthat a felhasználó.

GEIO FPS Battle Bot
GEIO FPS Battle Bot [+]

A kínai GEIO által bemutatott, és a Kickstarteren futtatott masinák pont ebbe a csoportba tartoznak, sőt a fejlesztők szerint ezek egyenesen a világ első mesterséges intelligenciával is felvértezett, FPS módban vezérelhető "harci" robotjai. Az irányítás egy beépített kamera és egy mobilra letölthető applikáció segítségével történik. Azaz a telefon kijelzőjén jelenik meg a robot által látott kép, és az érintőképernyő tapogatásával lehet manőverezni, illetve célozni. A masinák ugyanis rendelkeznek beépített fegyverekkel, amelyek virtuális lövéseket adnak le egymásra, és ha valaki túl sok "találatot" szedett be, akkor eljön érte a robotkaszás.

GEIO FPS Battle Bot
GEIO FPS Battle Bot [+]

A gyártó azt ígéri, hogy többféle fegyver közül lehet választani, így van olyan, amelyik lefagyasztja az ellenfelet, másnak a tűzereje nagyobb, viszont kisebbet sebez, illetve nyilván olyan is akad, amelyik nagyot üt, de ritkán lehet vele odapörkölni. A már említett mesterséges intelligencia arra szolgál, hogy a gép felismerje csapattársait, kikerülje magától az akadályokat, és segítse a célzást. A GEIO több különféle játékmódot kínál, így a hagyományos kaszabolás mellett vannak taktikai feladatok, és lehet szimplán versenyezni is az egyenként robotokkal.

Egy gép 109 dollárba (~28 500 forint) kerül, 900 grammot nyom, 18 centi széles, illetve 16 centi mély és magas. 2000 mAh akkumulátora 40 percen keresztül bírja a strapát, a vezeték nélküli kapcsolat hatótávolsága pedig állítólag 100 méter.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés