Hirdetés

Csökkentette a 16 GB-os GeForce RTX 4060 Ti ajánlott árát az NVIDIA

Már csak 50 dollár a kétszer annyi memória felára, és a Radeon RX 7800 XT szorításából is kikerül a fejlesztés.

Az NVIDIA még májusban mutatta be a GeForce RTX 4060 sorozatú VGA-kat, amelyek közül a Ti verzió kétféle memóriakapacitással is elérhetővé vált. A 16 GB-os modell kifejezetten érdekesnek számított, hiszen ezen a szinten már a 8 GB-nyi VRAM limitáló lehet, viszont a zöldek az extra memóriáért 100 dolláros felárat számoltak fel, ami sokakat elriasztott a vásárlástól.

Időközben az AMD is bejelentette a 16 GB-os Radeon RX 7800 XT-t, amely 499 dolláros árazással kerül az üzletekbe még a héten, így pedig eredetileg a 16 GB-os GeForce RTX 4060 Ti modell ellen vetette volna be a vörös oldal. Ez az NVIDIA számára nem tűnt vonzónak, így gyorsan bejelentették, hogy engednek 50 dollárt a saját 16 GB-os középkategóriás fejlesztésükből, így az utóbb említett GeForce 449 dollárért érhető el, és ezzel a módosítással a szintén 449 dollárba kerülő, 12 GB-os Radeon RX 7700 XT közvetlen vetélytársává válik.

A változások elvileg azonnal érvénybe lépnek, de a gyakorlatban még lehetnek olyan modellek a boltokban, amelyek beszerzési költsége még a nagyobb árhoz igazodott, így némelyik kereskedőnél lehet egy pár hetes átfutási időszak, amíg az árcsökkentés éreztetni fogja hatását.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés