Hirdetés

A funkciókra gyúr az új GeForce driver

Megjelent a legújabb, WHQL minősítésű GeForce meghajtó, mely a Windows 7, Vista és XP operációs rendszereket támogatja. A 195.62-es verziójú drivert a GeForce 6, 7, 8, 9, valamint az Ion, és a 100, illetve a 200 szériás termékekkel rendelkező felhasználók telepíthetik, emellett az illesztőprogram tartalmazza az elérhető legfrissebb, 9.09.0814-es verziójú PhysX eszközillesztőt is.

Az új meghajtó elsősorban a hibajavításokra koncentrál, ám új funkció az úgynevezett PhysX indikátor, ami a PhysX API-t használó programok futásakor jelzi, hogy a rendszer a CPU-n vagy a GPU-n számol, továbbá a béta állapotú Adobe Flash Player 10.1 is tökéletesen fogja gyorsítani az interneten fellelhető Flash animációkat, ám fontos megjegyezni, hogy a G80 lapkára épülő, vagy ennél régebbi termékeknél ez nem működik. Ennél sokkal nagyobb újítás az OpenCL 1.0-s verziójának hivatalos támogatása. A szolgáltatás segítségével az összes DirectX 10-es API-t támogató GeForce kártya képes a GPGPU-s platformra írt programokat futtatni.

A vállalat kiemelte, hogy javították a Need For Speed: Shiftben előforduló árnyékolási problémákat, amelyek a Windows Vista mellett kísértették a felhasználókat. Ezenkívül SLI profilt kapott több új játék is, köztük a Borderlands, a Call of Duty: Modern Warfare 2 és a FIFA Soccer 10.

Az új meghajtó telepítése után várható változások pontos listáját az alábbi dokumentáció tartalmazza, míg az új eszközillesztő – a megfelelő adatokat megadva – letölthető az NVIDIA szerveréről.

Előzmények

Hirdetés