Hirdetés

A csalók célkeresztjébe kerültek a GeForce driverek is

Szokás szerint csak éberséggel lehet védekezni, és érdemes többször ellenőrizni, hogy jó helyről érkezik-e a meghajtó.

Az előző héten számoltunk be arról, hogy hamis AMD Software-ekre lehet lelni a keresőkön keresztül, mostanra pedig úgy néz ki, hogy az NVIDIA került a csalók célkeresztjébe. A probléma jellege még mindig változatlan, a támadók éppen lemásolták az NVIDIA hivatalos, meghajtóletöltő weboldalát, majd Google, esetleg Bing Hirdetésként a gyári oldal elé kerülnek találatként, ezáltal gyűjtve a gyanútlan áldozatokat.


[+]

Mivel a keresőszolgáltatások üzemeltetői mindig késve reagálnak az egyes eseményekre, ezért a csalóknak állandóan lesz annyi idejük, hogy pár felhasználót átverjenek. Ez ellen egyénileg úgy lehet védekezni, hogy az adott gyártó hivatalos weboldalát kell felkeresni, és onnan letölteni a szoftvereket. Lehetnek persze még megbízható források, elvégre IT médiaként üzemelő weboldalak sem feltétlenül ártó szándékúak, de biztosra csak gyártói szinten lehet menni. Jelen esetben a tényleges GeForce meghajtók az alábbi linken elérhető gyári oldalon szerezhetők be.

Továbbra is kiemeljük, hogy minden egyes meghajtófrissítés, vagy a rendszeralkalmazások letöltése során így kell eljárni, senki sem tudja ugyanis, hogy a jövőben melyik céget veszik célba a csalók.

Előzmények

Hirdetés