Hirdetés

GeForce3: a TSMC-nél felpörögtek a gyártósorok

A Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) műhelyeiben a mai nappal megkezdték az immár 0.15 mikronos technológiával készülő GeForce3 chipek sorozatgyártását. Ugyan az nVIDIA már a CeBIT első napjaiban is azzal nyugtatgatta a standjához elzarándokoltakat, hogy a chippel semmi gond, és csupán a driver-eken kell még gyúrni egy keveset, azonban a gyártás hivatalos beindulása előtt még lehetett "reménykedni", hátha csúszik az egész, és borul az nVIDIA szekere, bár ehhez nagyon naivnak és elfogultnak kellett lenni..

Mi is megírtuk, hogy a chip-ek végső revíziója körüli kavar meddig fajult, sokan már A6+ -os kiadásokkal számoltak. Pedig a chip mindössze az A3-as stepping-gel kapta meg a zöld jelzést, és mint utóbb kiderült, az A4-es is mindössze belső teszt-célokra készült.. A többi meg.. De a ködösítéseken már meg sem lepődünk.

És bár a korábbi lapkák 0.15 mikronos változatai sokkal kevesebb anyagot igényelnének, ezáltal jóval olcsóbban lehetne őket gyártani, a GeForce3, új chipként, 52 milliós tranzisztor-állományával azért megfelelően kompenzál, ezért nem veszünk még ilyet jó ideig mi sem.. :)

Hirdetés