Hirdetés

GeCube: érkeznek a Radeon X850 és X800 XL kártyák

A főként a GeCube márkanévről ismert tajvani Info-Tek bemutatta új videokártyáit, amelyek az ATI legfrissebb grafikus processzorai köré épülnek.

A kanadai gyártó két bővítőhelyet foglaló referenciahűtését kapták a Radeon X850 PCIe sorozat tagjai. Az eredeti specifikációknak megfelelően a Radeon X850 XT Platinum Edition magórajele 540 MHz, az X850 XT-é pedig 520 MHz. Mindkettőn 16 pixel-futószalag dolgozik, memóriájuk pedig 256 MB kapacitású, 256 bites GDDR3 RAM. Mindkét modell D-Sub és DVI kimenettel, valamint VIVO-s, HDTV-jeleket is támogató TV-csatlakozóval van ellátva, ezek mellett azonban a GeCube egy szimpla TV-out kimenettel ellátott X850 XT-t is piacra dob. A kártyák mellé a vállalat a kompozit, S-Video és komponens (HDTV) jelekhez használható kábeleket, DVI/VGA adaptert, extra tápkábelt, valamint a PowerDVD 5 és a PowerDirector szoftvereket csomagolja.


Radeon X850 XT

A Radeon X850 XT GPU-ra alapozva egy csupán egyetlen kártyahelyet elfoglaló modell is megjelenik korlátozott darabszámban. A UniWise hűtési megoldás egy masszív réz hűtőbordával tartja kordában a grafikus chip hevét, hővezetési képességét egy heat-pipe is javítja. A bordán helyet foglaló, relatíve nagy átmérőjű ventilátor fordulatszáma a GPU terheléséhez igazodik. A UniWise-modell GPU-ja a gyártó weboldala szerint a Platinum Edition órajelén, azaz 540 MHz-en fut, mellette ugyancsak 256 MB, 256 bites GDDR3 memória teljesít szolgálatot. A kártya D-Sub, DVI kimenettel és VIVO-s videóinterfésszel bír, a mellékelt kiegészítők listája megegyezik a standard X850 XT-modelleknél leírtakkal.


Radeon X850 XT UniWise

Szintén a legfrissebb termékek sorát gyarapítja az R430 kódnevű lapkára épülő Radeon X800 XL videokártya. A 16 futószalagos GPU órajele a referenciaértéket követi, vagyis 400 MHz, s nem tér el a 256 MB, 256 bites GDDR3 memória alkalmazásában sem. Szerencsére a hűtőborda itt is viszonylag nagy átmérőjű, vagyis elméletileg halkabb üzemet lehetővé tevő ventilátorral van felszerelve. A kártya D-Sub, DVI és (HDTV-kompatibilis) TV-out kimenetekkel szolgál, a VIVO funkció itt nem áll rendelkezésre. Az ATI driver-CD-je mellett ez esetben csupán a PowerDVD 5 médialejátszót találjuk a dobozban.


Radeon X800 XL

A GeCube jelezte az új lapkák (R480, R430) köré épülő Radeon X850 Pro és X800 érkezését is, azonban ezekről egyelőre nem áll rendelkezésünkre pontosabb információ. Meg kell jegyeznünk továbbá, hogy az X850 XT és XT PE kártyák esetében a dupla DVI a referencia, s a szerkesztőségünknek küldött sajtóanyagban is ez az adat szerepelt – a gyártó weblapján közzétett leírások és fotók alapján azonban ezt a DVI és D-Sub kettősére módosítottuk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ATi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés