Galaxy Tab blog: anatómialecke

Nem, a bejegyzés nem Philip Roth hasonló című könyvének ismertetéséről fog szólni, helyette egy Google újdonságot mutatunk be, mely az emberi test felépítésének rejtelmeibe enged betekintést. A Body névre hallgató alkalmazás számítógépes változata már 2010 decembere óta elérhető; egy WebGL-alapú oldalról van szó, amelyen az emberi testet lehet alaposan szemügyre venni, szigorúan anatómiai szempontokból.

A Marketből ingyenesen elérhető, ugyanerre a névre hallgató alkalmazás ugyanezt valósítja meg, csak éppen androidos táblagépen vagy mobiltelefonon. A szoftver egy teljes 3D-ben pompázó testet jelenít meg, amelyen az izomkötegektől kezdve a csontvázon át az idegrendszering mindent megvizsgálhatunk. Az egyes elemeket megérintve megtudhatjuk azok latin nevét, melyre rá is kereshetünk a bal felül található mezőben, természetesen itt is működik az automatikus szövegkiegészítés.


A keresési kulcsszót beírva megadott helyre ugrik a kamera, természetesen át is vált a megfelelő nézetre

Összesen hat réteget kapunk: az elsőn magát az embert láthatjuk, a második réteg az izomzatot mutatja be, utána a csontváz nézet következik. Az utolsó három réteg a belső szerveket, az érrendszert, majd pedig az idegrendszert ábrázolja.

Az egyes rétegek Az egyes rétegek Az egyes rétegek Az egyes rétegek Az egyes rétegek
Az egyes rétegek

A program akadás nélkül fut a Galaxy Tab 10.1V-n, a forgatások folyamatosak, a kétujjas nagyítások is szépen, mindenféle lag nélkül mennek végbe. Érdemes állított orientációban használni, lévén fektetve a képernyő nagy része kihasználatlan marad, míg portrait módban sokkal többet látunk a modellből. Egy igen érdekes program ez, amely simán leköti azokat is, akik nem kimondottan ezzel foglalkoznak, orvostanhallgatók számára viszont igen jó puska lehet.

Azóta történt

Előzmények