Galaxy Tab blog: a Galaxy Tab 10.1V esete az OS X-szel

A kezdetek kezdetén volt egy óriási hiányossága a Honeycombnak: a rendszert futtató táblagépeket hiába dugtuk rá Apple számítógépekre, a háttértárat nem érhettük el; a windowsos és linuxos gépekkel viszont minden flottul ment. Sajnos így ez a probléma a Samsung táblagépeivel is előfordult, így a Galaxy Tab 10.1V és a Galaxy Tab 10.1 használata közben is komoly szinkronizálási kapufákat rúgtunk az OS X-szet futtató gépekkel.

Természetesen ez mind a Samsungnak, mond a Google-nek feltűnt, így mindkét cég ki is dolgozta a saját megoldását. A keresőóriás egy univerzális eszközt készített, amellyel értelemszerűen nemcsak a koreai gyártó táblagépeit, hanem bármely, Android 3.x rendszert futtató masinát szinkronizálhatunk. A Google erőfeszítései az Android File Transfer névre hallgató programocskában teljesedtek ki, amely ingyenesen lerántható a keresőcég weboldaláról. A program körülbelül annyira képes, amennyit a neve is mutat: segítségével fájlokat másolhatunk a táblagép és a számítógép között, ennyiben ki is fújt a funkcionalitása. Így például a névjegyzéket, e-mail üzeneteket és naptárbejegyzéseket nem húzhatjuk át, de mivel ezekhez mindenki valamilyen felhőalapú szolgáltatást használ, nincs is szükség az ilyen jellegű szinkronizálásra. Az alkalmazás felülete nagyon egyszerű, így a használat is igen intuitív; bár kellemes a program, mi azért titkon reméljük, hogy nemsokára egy natív megoldás is érkezik.

Mint azt az előző bekezdésben is említettük, a Samsung is felturbózta a saját szinkronizáló megoldását. Természetesen a Kiesről van szó, annak is az OS X-es megfelelőjéről, a Kies for Macről. Az alkalmazást felkészítették a koreai gyártó új generációs táblagépeivel történő adatszinkronizálásra, azonban a legújabb verzió valamiért nem támogatja a 10,1 hüvelykes kijelzővel szerelt jövevényeket. Remélhetőleg hamarosan jóváteszik ezt a kis malőrt, mivel jelenleg csak az alábbi gépekkel csatlakozhatunk:

  • Galaxy S (GT-I9000)
  • Galaxy S II (GT-I9100)
  • Galaxy Tab (GT-P1000)
  • Wave II (GT-S8530)
  • Wave (GT-S8500)

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények