Hirdetés

Galaxy GTX 550 Ti Display4, nem feltétlenül játékra

Hivatalosan a Galaxy még be sem jelentette a címben említett kártyát, de az árát és többek között részletes technikai paramétereit is kiszivárogtatták szemfüles újságírók. A Galaxy GeForce GTX 550 Ti Display 4 kártya érdekessége, hogy a ráültetett IDT VMM 1403 chip lehetővé teszi az általa maximálisan támogatott 5760x1080 képpontos felbontás leosztását akár három vagy négy kijelzőre. Előbbi esetben tehát kijelzőnként 1440x1080 képpont jeleníthető meg, míg a hárommonitoros kiépítésben Full HD, tehát 1920x1080 pixel jut egy kijelzőre.

A monitorok csatlakoztatására egyébiránt négy darab DVI és egy darab HDMI kimenet áll rendelkezésre. A másik érdekességet a hőcsöves hűtésre pakolt Glaciator hűtő szolgáltatja, ami eltávolítható, kihajtható a könnyebb takarítás és bordák közötti hatékonyabb portalanítás érdekében. A kártya alapjául szolgáló 40 nanométeres, 192 stream processzort felvonultató GF116 mag órajelét kismértékben megpiszkálták, azaz 900 helyett 950 megahertzet préseltek ki belőle, de a 192 bites memóriabuszra ültetett 1 gigabájtnyi GDDR5 memóriát békén hagyták, így az a referenciának megfelelően effektív 4,1 GHz-es órajelen ketyeg.

Sajnos a Galaxy most bemutatott vezérlője csak Ázsiában érhető el 157 dollárnak megfelelő áron, de az európai megjelenésről egyelőre nem esett szó. Pánikra azonban semmi ok, ugyanis megvan rá az esély, hogy a gyártó érdekeltségébe tartozó KFA² (mely többek között az ilyen jellegű MDT kártyák szakavatott mestere) saját név alatt, minimális változtatásokkal meg fogja jelentetni ezt a terméket.

Előzmények

Hirdetés