Hirdetés

A Galaxy elhozná a DarbeeVision képjavítót a játékosoknak

A DarbeeVision a játékosok körében nem túl ismert cég, de a Darbee Visual Presence (DVP) technológia egy ideje már a piacon van. Ez lényegében egyfajta utófeldolgozással dolgozó szűrő, amely az eredeti bemeneti képet némileg kiélesíti, hogy jobb minőségű legyen. Ezt tulajdonképpen egy saját fejlesztésű hardver végzi, amin persze egy speciális, szintén saját fejlesztésű szűrő fut. A házimozi rajongók a hamarosan érkező DVP-5100CIE-t, míg a játékosok a már elérhető Cobalt DVP-4000-t és a Darblet DVP-5000-t választhatják, amelyek az adott számítógép, konzol vagy videolejátszó, illetve a kijelző közé iktathatók be. A HDMI-n keresztül a bemeneti képet átdolgozzák és a kimeneten már a Darbee Visual Presence (DVP) technológiával feldolgozott verzió jön ki.


[+]

A DarbeeVision technológiájának az előnye, hogy úgy képes élesíteni a képet, hogy annak részleteit nem változtatja meg, tehát egy ideális utófeldolgozásnak mondható. A vállalat problémája azonban, hogy egyrészt a hardvereik nem olcsók, hiszen a 250-300 dollár közötti áron vásárolhatók meg, másrészt leginkább licencelésre koncentrálna a cég, de túl sok partnerük eddig nem akadt. A VGA-kat gyártó Galaxy viszont bejelentette, hogy licencelik a Darbee Visual Presence (DVP) technológiát és integrálják majd az egyes grafikus kártyáikra. Mivel a licenc elég drága, így bizonyos, hogy csak az igen drága termékek kapják meg a rendszert, de ez a DarbeeVision számára még így is megéri, hiszen több felhasználóhoz jut el a koncepciójuk. A Galaxy számára is hasznos az együttműködés, hiszen a szűkölő VGA-piacon egyre fontosabb, hogy egy-egy gyártó valamilyen extrával meg tudja különböztetni magát a konkurenciától.


[+]

A Galaxy és a DarbeeVision a Computexen demonstrálja a rendszer működését, de a fenti két képből leszűrhető, hogy mi várható.

Előzmények

Hirdetés