Hirdetés

Különleges VGA-t tervezett a Galax

Az új fejlesztés a piacon elsőként alkalmaz HDMI Retimer lapkát.

A Galax egy igen érdekes VGA-val készül a kínai piac számára. Ez a GeForce RTX 4090 20th Anniversary Edition nevet viseli, és ebből már nem lehet meglepetés, hogy egy GeForce RTX 4090-ről van szó, bár az még nem ismert, hogy az órajelek tekintetében a referenciaértékek vannak-e követve, vagy alkalmazásra kerül némi gyári tuning is. A hardver jellegzetességeit tekintve, utóbbi valószínűbb.

A teljesen fehér újdonság méretes hűtőt kapott, rejtett külső tápcsatlakozót használ, illetve 24+4 fázisú tápáramkörre szavaztak a tervezők, ami a manuális tuning miatt hasznos lehet.

(forrás: GALAX China Weibo) [+]

A Galax GeForce RTX 4090 20th Anniversary Editionnek azonban van egy komoly különlegessége. A VGA-k között elsőként alkalmaz HDMI Retimer lapkát, konkrétan a Parade PS8419-et. Ez jelentősen csökkenti a jittert és a zajt a kimenő jelből, ami által a nagyobb távolságot áthidaló vezetékes kapcsolat megbízhatóbbá válik.


(forrás: GALAX China Weibo) [+]

Normál esetben ennek nincs sok haszna, mert a legtöbben igen rövid kábellel kötik össze a kijelzőt és a VGA-t, de ha esetleg nagy táv lenne a két hardverelem között, akkor ahhoz mindenképpen valamilyen HDMI Retimer lapkát alkalmazó kiegészítő kellene, de a Galax új videokártyájával ez mellőzhető.

Sajnos úgy néz ki, hogy a szóban forgó fejlesztés a nyugati piacokra nem jut majd el, maximum a szürke importban lehet bízni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Galax

Előzmények

Hirdetés