Hirdetés

A Gaikai lesz a kulcs a PlayStationre készült játékok tökéletes futtatásához?

Egy új generációs konzol megjelenésével az első kérdés, ami a rajongókban felmerül, hogy a gép képes-e futtatni a régebbi konzolokhoz készült játékokat. Erre a gyártók is próbálnak figyelni, de olyan probléma ez, amit nem lehet tökéletesen megoldani, így sajnos jellemző, hogy az új generációs gépen nem kompatibilisek a régebbi rendszerekre készült játékokkal.

A Sony az említett problémával a PlayStation 3 rajtjánál megküzdött. Bár a masina első verziójában némely PlayStation 2-re készült játékkal hirdették a kompatibilitást, az eredmény közel sem volt meggyőző, így végül ez a szolgáltatás ki is került a későbbi verziókból. Nyílt titokként kezelhető, hogy készül az új generációs PlayStation, aminél szintén felmerül a kompatibilitásra való igény, de az már nagy kérdés, hogy ezt hogyan lehetne jól megoldani, hiszen a pletykák szerint a hardver alapvetően megváltozik.

A legújabb hírekben egy felhős játékplatform került elő erre a célra. Ez megalapozottnak tűnik, mivel a Sony nemrég felvásárolta a Gaikai néven ismert szolgáltatást, így tulajdonképpen adja magát az ötlet, hogy az új generációs PlayStation a korábbi fejlesztésekhez készült játékokat a felhőből képes lesz futtatni.

A pletykák szerint a Sony egy teljes felhős játékplatformot kínál majd az új PlayStation rajtjával, mely természetesen elérhető a legújabb gépen, a korábbi PlayStation hardvereken, illetve esetlegesen a Sony tabletjein, okostelefonjain és okostévéin. Az egész rendszerhez tulajdonképpen csak egy gyorsabb internetelérésre van szükség, ami manapság már nem számít nagy dolognak, így a kompatibilitás többet nem jelent komoly problémát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés