Hirdetés

G-Syncet támogat az AOC 4K felbontású IPS monitorja

Az Agon sorozatba tartozó AG271UG nem kínál magas frissítést.

Az egyszer biztos, hogy az AOC-nél nem siették el az Agon AG271UG monitor piaci bevezetését. A Kitguru még tavaly év közepén számolt be a gyártó egy londoni eseményéről, ahol beszéltek már erről a modellről, sőt a piacra dobásával kapcsolatosan 2016 novemberét emlegették, ehhez képest viszont csak most került be a kínálatba, megvásárolni pedig csak a következő hónaptól lehet. De mit is tud pontosan ez a játékosoknak szánt modell?


[+]

A 27 hüvelykes képátlójú kijelzőnél 3840x2160 képpont felbontású, 8 bites IPS panelt használtak, ami ennek megfelelően 1000:1 kontrasztarányt és 178 fokos betekintési szögeket kínál. A válaszidő 4 ezredmásodperc, a LED-es háttérvilágítás pedig vibrálásmentes, maximális fénysűrűsége pedig 300 cd/m². A támogatott színtér sRGB, de ez nem meglepő. Sajnos a maximális frissítési frekvencia 60 hertznél tetőzik, de a kijelző támogatja az NVIDIA G-Sync-et, ami némi vigaszt nyújthat.


[+]

Ergonómiáját tekintve a monitor rendben van, -3,5/+21,5 fokos dönthetőség mellett 130 mm-es magasságállítás, -20/20 fokos jobbra-balra forgathatóság is van, valamint a portrémód is adott, szükség esetén pedig VESA falikonzolra is felaggatható. Csatlakozók tekintetében már szűkösebb a keret, de a G-Sync-es kijelzőknél megszokott egy szál DisplayPorton felül ezúttal egy HDMI-t is kapunk. Extraként felszerelték beépített hangszóróval, jack audioaljzatokkal, fejhallgató akasztóval, valamint négyportos USB 3.0-s hubbal, amiből egy pár bemenet oldalt kapott helyet, ezek közül egy pedig töltőportként funkcionál.


[+]

Az AOC Agon AG271UG áprilistól lesz kapható 799 eurónak megfelelő fogyasztói áron. A garancia három év.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés