Hirdetés

Funkciókban gazdag CPU-hűtővel frissít az Enermax

Az ETS-T50 AXE sorozatú újdonság kétféle változatban lesz elérhető, de csak a színekben lesz eltérés.

Az Enermax új processzorhűtőt mutatott be ETS-T50 AXE jelzéssel, amely klasszikus, egybordás, hővezető csövekkel tarkított dizájnra épül. A 860 gramm tömegű, 138,7 x 111,9 x 160 mm-es kiterjedésű hűtő talpazatából kivezetett öt darab, 6 mm átmérőjű, U-alakú, processzorral közvetlenül érintkező hővezető cső egy alumíniumlemezekből álló bordába szállítja a forróságot, és ennek az aktív hűtéséről egy darab 120 x 120 x 25 mm-es ventilátor gondoskodik.


[+]

A légkavaró percenként minimum 800, illetve maximum 1800 fordulatot tesz meg 25 dB(A) maximális zajszint mellett. A szabályozást természetesen PWM biztosítja. A fejlesztés különlegessége a ventilátor, illetve a teljes szellőztetésre kialakított rendszer. Többek között a borda kialakítása a levegőt irányítottan préseli át, ami növeli a hőelvezetés hatékonyságát, illetve a légkavaróval ellentétes oldalon elhelyezett irányzó lehetővé teszi, hogy a felhasználó olyan irányba terelje a légáramlatot, ami az adott konfigurációnak megfelel. Ezek mellett a szélgép a bekapcsolás után 10 másodpercig fordítva forog, hogy eltávolítsa a lerakodott por egy részét.

Maga a ventilátor egyébként 36 darab vörös, zöld vagy kék fényt kibocsátó diódát rejt, és 5 különböző úgynevezett VEGAS LED mód állítható be rajta, beleszámolva a kikapcsolt fényeket is. Ennek köszönhetően igen sokszínű lehet a világítás, amit még három autoplay funkcióval is megbolondítani, vagyis be lehet iktatni különböző villogásokat. Ez azonban csak a fekete színű modellre igaz, mivel a fehér verzión csak fehér színnel világító LED-ek lesznek. A módok azonban változatlanok. Megjegyezhető, hogy ennek a ventilátornak az egyik változatát a Computexen is demonstrálta a cég.

A ETS-T50 AXE sorozatú újdonság felszerelhető az Intel LGA775, LGA1150, LGA1151, LGA1155, LGA1156, LGA1366, LGA2011 és LGA2011v3, valamint az AMD Socket AM2, AM2+, AM3, AM3+, FM1, FM2 és FM2+ típusú foglalataira. A vállalat szerint a termék minden kereskedelmi forgalomban kapható processzorral megbirkózik, és a komolyabb tuningtól sem riad meg. A hűtő mellé 3 grammnyi Dow Corning TC-5121 hőelvezető paszta lesz mellékelve.

A fehér és fekete Enermax ETS-T50 AXE szállítása hamarosan megkezdődik, az ajánlott fogyasztói ár azonban még nem derült ki.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés