Hirdetés

"Full frame csoda" a Pentax K-1

A DxOMark legújabb mérései alapján a Pentax K-1 tudhatja magáénak a harmadik legjobb szenzort a cserélhető objektíves gépek között.

A fényképezőgép szenzorok és objektívek képességeinek mérésében élen járó DxOMark tesztpadján legutóbb a Pentax K-1-et, mely igen kiváló eredményt ért el, csak úgy jellemeztek, hogy a "full frame csoda". Nem csak egyszerűen az egy jó fényképezőgép szenzor, de kategóriájában a legjobb, és amit talán még inkább figyelemre méltó, hogy a DxOMark által végzett mérések között összességében is a harmadik helyen áll. Amellett, hogy a K-1 már önmagában is figyelemre méltó ajánlatnak tekinthető az új, full frame rendszert építők szemében, hiszen a robusztus, időjárásálló kialakítás mellé társul egy nagy felbontású, öttengelyes stabilizátorral ellátott szenzor, mely nem csak hasznos funkciókkal rendelkezik, de egyúttal képminőség terén is kiemelkedő még a full frame cserélhető objektíves gépek kínálatában is.


(forrás: dxomark.com) [+]

Bár nyilván a képérzékelőt szolgáltató Sony érdeme is benne van, elismerésre méltó, hogy mindezt a piac egyik legolcsóbb ajánlatát kínáló Pentax nyújtja. Az eddigi mérések alapján mindössze a Nikon D810 és a Sony a7R II kapott több pontot. A most bemutatott Canon EOS 5D Mark IV is "jócskán" le van maradva, noha a Canont sok kritika éri éppen a saját képérzékelőik miatt, de a közvetlen riválisnak tekinthető Canon EOS 6D-t és a Nikon D750 is maga mögé utasítja. A DxOMark mindenesetre elég egyértelműen fogalmaz: "Hacsak nem invesztáltál komoly összeget egy másik rendszer objektívjeibe és kiegészítőibe, tedd a 36 MP-es Pentax K-1-et a listádra."

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés