Hirdetés

Majdnem ultrabookok érkeznek a Fujitsutól

A Fujitsu két új ultravékony notebookkal jelentkezett, melyeket ugyan nem nevezhetünk ultrabooknak, de tulajdonképpen majdnem azok. A termékek a kialakítás és a paraméterek tekintetében csak minimálisan térnek el az Intel szabványának követelményeitől, az áruk azonban nagyon magas, így a Fujitsu nem zavartatja magát az ultrabookokon realizálható minimális haszonnal kapcsolatban. A LifeBook SH54/E és SH76/E jelzésű mobil masinák 13,3 hüvelykes kijelzővel rendelkeznek, és rendre 24, illetve 23,2 mm vékonyak. A tömegük a különböző opciós lehetőségeket beszámítva nem több 1,4 kg-nál, de ez az érték 1,22 kg-ra is redukálható, ha a felhasználó eltávolít belőlük pár opcionális alkatrészt, mint például a DVD-írót. Ennek a helyére beszerelhető egy speciális tok, ami lényegében csak arra szolgál, hogy a termékek ne legyenek üregesek, de igény esetén egy pótakkumulátor is beszerelhető. A Fujitsu ezen a ponton igazán erősre tervezte az újdonságokat. A vállalat bevallása szerint az alapértelmezett akkumulátorral az üzemidő elérheti a 13,7 órát, míg a pótakkumulátor mellett akár 18,2 órán át is bírják a szerkezetek. Természetesen ezek az adatok terhelés nélkül értendőek, vagyis átlagos használat mellett érdemes hamarabb közel kerülni egy konnektorhoz. Ettől függetlenül az előbbi paramétereket még az ultrabookok is megirigyelnék, így a vállalat minden dicséretet megérdemel.

Fujitsu LifeBook SH54/E
Fujitsu LifeBook SH54/E

A LifeBook SH54/E és SH76/E esetében a LED-es háttérvilágítást alkalmazó kijelző 1366x768 pixeles felbontást kínál, emellett mindkét termékbe 4 GB, DDR3 szabványú rendszermemória került, továbbá nem hiányzik róluk a Gigabit Ethernet és a 802.11 b/g/n-es Wi-Fi modul sem. Ezeket az ExpressCard interfész, a 0,3 megapixel webkamera és a kártyaolvasó egészíti ki, illetve egy USB 3.0 port is a szolgálatba állítható. Mindkét újdonságon megtalálható az úgynevezett ScrollWheel, mely egy domború érintésérzékeny felület, ami a vezérlést teszi kényelmesebbé.

Fujitsu LifeBook SH76/E
Fujitsu LifeBook SH76/E

Az Intel Huron River platformra épülő termékek közül a LifeBook SH54/E egy kétmagos Core i3-2330M processzort kapott, az adattároló szerepét pedig egy 640 GB-os merevlemez látja el. Az SH76/E jelzésű modell már a Core i5-2520M CPU-ra épül, mely szintén két maggal dolgozik, a HDD-t azonban egy 128 GB-os SSD váltja fel. A grafikai megjelenítést a Fujitsu az integrált HD Graphics 3000-re bízta, vagyis a multimédiás képességek tekintetében túl sok extrára nem érdemes számítani, de a HDMI port legalább az alapfelszereltség része.

A LifeBook SH54/E és SH76/E jelzésű notebookok először Japánban bukkannak majd fel, várhatóan a hónap vége felé. Sajnos az árazásról még nincsenek pontos adatok, de annyi már kiderült, hogy 2000 dollárnál nagyobb árcédulára érdemes számítani.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés