Hirdetés

Fujitsu elektronikus papír emlékezőtehetséggel

A Fujitsu a mai napon mutatja be a nagyközönségnek új fejlesztésű kijelzőjét. A vékony és hajlítható, épp ezért elektronikus papírnak is nevezett eszköz érdekessége, hogy képmemória funkcióval látták el, ami azt jelenti, hogy a vizuális tartalmat tápellátás nélkül huzamos ideig képes megjeleníteni. Áramra csupán a képváltásokhoz van szüksége, így a gyártó adatai szerint fogyasztása – felhasználástól függően – század-, sőt tízezred része lehet a ma használatos kijelzők energiafelvételének.

A Fujitsu új elektronikus papírja színek visszaadására is képes, ehhez nem színszűrőket vagy polarizációs rétegeket használ, hanem külön réteget a vörös, a kék és a zöld komponens előállításához – az alkalmazott technológiát a vállalat nem nevezte meg pontosabban közleményében. A színábrázolást nem befolyásolja hátrányosan a kijelző görbülete sem.

A Fujitsu számos területen lát fantáziát az új technológiában; mindenekelőtt köztéri információs táblákhoz és hirdetőfelületekhez ajánlja, de hasznosnak bizonyulhat minden olyan helyen, ahol időről időre változó adatokat, információkat kell megjeleníteni és fontos a strapabíró felépítés, netán a hordozhatóság. A gyártó egyelőre teszteli az eszközt, kereskedelmi bevezetésére a 2006 és 2007 tavasza közötti időszakban lehet számítani.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés