Fujitsu blog: laptopok iskolakezdésre, második rész

Múltkor áttekintettük, milyen laptopokat kínál a Fujitsu az iskolát éppen most kezdő diákoknak, legfeljebb kétszázezer forintos költségvetésből, most bemutatjuk, milyen lehetőségeink vannak nagyobb keretből. A Fujitsu notebookkínálatának gerincét a Lifebook E vállalati gépek képezik. Ezeket a modelleket a tartósság, könnyen kezelhetőség és rugalmasság jegyében tervezték, kialakításuknál a gyakorlatiasság és ergonómia előnyt élvezett a formatervvel szemben. Így aztán elég egyszerűnek, akár unalmasnak is nevezhető a külsejük, ami talán nem is olyan nagy baj, amíg a belső rendben van – és az rendben van.

A Lifebook E5 családban találhatóak az egyszerűbb, műanyag házas típusok, de itt is kérhetünk vPrót támogató processzort, Full HD felbontású kijelzőt, van dokkolócsatlakozó, opcionális mobilinternet modem, az optikai meghajtó pedig második merevlemezhellyé alakítható át. Sajnos ez a széria elsősorban tömeges, vállalati megrendelésekkel jut el hazánkba, ezért kiskereskedelmi forgalomban ritkán találkozni vele. Azért akad belőle egy nagyon érdekes, 14 hüvelykes modell Intel Core i5-6200U processzorral, Full HD kijelzővel, 8 GB memóriával, 256 GB-os SSD-vel, FreeDOS operációs rendszerrel és három év garanciával, 260 000 forint körül áron.

Egy fokozattal feljebb helyezkedik el a Lifebook E7, ami igazi vállalati munkagép az E5-höz hasonló hardveres képességekkel, de csinosabb és komolyabb minőségű fémházzal. A két Lifebook E széria egymással és néhány generációra visszamenőleg is kompatibilis akkumulátor és dokkoló terén. A Lifebook E7-esek egyik jellegzetessége, hogy az azonos összeállítást 13,3, 14 és 15,6 hüvelykes méretben is egyforma áron adják. Mi a közepes méretűt teszteltük, és nagyon meg voltunk elégedve vele. Az Intel Core i5-6200U processzorral, 8 GB memóriával, 256 GB-os merevlemezzel, Full HD felbontású kijelzővel ellátott Lifebook E7-esek három év garanciával 330 000 forintot kóstálnak.

Igazi különlegesség és speciális esetekben sokkal hatékonyabb a notebookoknál egy olyan nagy teljesítményű tablet, mint amilyen a Fujitsu Stylistc One, más néven R726. A notebookká alakítható tablet terepszemlénél, helyszíni bemutatónál az aktív tollal ugyanúgy jó szolgálatot tehet, ahogyan az irodában vagy iskolában az asztalnál kiegészítő billentyűzettel. Sőt a Fujitsu a mobilinternet modemre és a dokkolhatóságra is gondolt. Ezek a sorok is éppen egy ilyen gépen íródnak, 24 hüvelykes külső monitor és mechanikus billentyűzet segítségével. Az Intel Core i5-6200U processzorral, 4 GB memóriával, 256 GB-os SSD-vel, 12,5 hüvelykes, Full HD kijelzővel, mobilinternet modemmel és Windows 10 operációs rendszerrel ellátott Stylistic R726 billentyűzettel, ajándék tollal és dokkolóval hozzávetőleg 440 000 forintba kerül.

Előzmények