Fujitsu blog: könnyebb felügyelet SAP megoldásokhoz

A Fujitsu és a SAP hagyományosan jó kapcsolatáról mi is többször írtunk már, a japán cég Primequest 3800B feladatkritikus kiszolgálója még világrekordot is felállított a SAP Sales and Distribution Application Benchmark tesztjében. Most két olyan újabb integrált Primeflex rendszerrel lépnek piacra, amellyel a vállalkozások egyrészt könnyebben bevezethetik a digitális átálláshoz szükséges, nagy adatfeldolgozási teljesítményű alkalmazásokat, másrészt egyszerűbben felügyelhetik a memórialapú SAP HANA adatbázis-rendszereket.


[+]

A két újdonság a Primeflex for SAP HANA és Primeflex for SAP Landscapes névre hallgat, melyek része a SAP tanúsítványával is rendelkező FlexFrame Orchestrator felügyeleti szoftver 1.4-es verziója is. Ez a két integrált rendszer alapvetően olyan scale-out HANA rendszerekhez készült, amelyek memóriaigénye meghaladja az egyetlen szerver által nyújtott kapacitásokat, így több elemet kell összekapcsolni. Ezen a téren a Fujitsu a világon elsőként lép piacra egy olyan megoldással, ahol ezt az összekapcsolást a korábbi három (vagy akár több) 100 GbE csatlakozás helyett egyetlen csatornával lehet megoldani. Ezzel azon kívül, hogy egyszerűsödik a beállítás, telepítés, üzemeltetés, a szükséges switch portok száma is legalább 66 százalékkal csökken, a megbízhatóság pedig nő, a létrehozott infrastruktúra pedig készen áll a digitális átállás során előkerülő, következő generációs Big Data, AI, IoT és egyéb rendszerek (például S/4 HANA) támogatására.


[+]

Maguk az integrált rendszerek az említett FlexFrame Orchestrator mellett további szoftveres megoldásokat, Skylake-alapú Xeonokra épülő Primergy szervereket, tárolókat, és kommunikációhoz szükséges hálózati megoldásokat tartalmazzák, és használatra kész csomagként kerülnek az ügyfélhez, biztosítva, hogy az a lehető leggyorsabban bevethesse őket komplex SAP rendszerek menedzselésére is.

Mind a Primeflex for SAP HANA, mind a Primeflex for SAP Landscapes rendelhető már, de elérhetőségük és áruk régiótól és konfigurációtól függ.

Előzmények