Fujitsu blog: dokkolóakció!

Jörg Hartmanntól, a Fujitsu vékony kliensekért és kiegészítőikért felelős EMEIA régiós vezérigazgató-helyettesétől tudjuk, hogy a japán vállalat notebookeladásainak döntő többségét, hozzávetőleg kétharmadát a Lifebook E széria teszi ki, mely természetesen hatodik generációs, Skylake-alapú Intel Core i processzorokkal érkezik. Közelebbről megismerkedtünk már a Lifebook E746-tal, ami egy nagyon kellemes, nem túlvékonyított, napi strapát jól bíró 14 hüvelykes gép, de van kisebb 13,3 hüvelykes és nagyobb, 15,6 hüvelykes verziója is. Aki kisebb összeget szánna vállalati laptopra, a Lifebook E5 családban találhat magának alternatívát.


[+]

Sokak számára a munkára használt notebook legfontosabb kiegészítője a dokkoló, amivel mindenféle kábelek dugdosása nélkül, egyetlen mozdulattal hozzá lehet kapcsolni a számítógépet különböző perifériákhoz, hálózathoz, akár több monitorhoz is. A Fujitsu hazai forgalmazói és egyes notebookszaküzletek révén (notebookspecialista.hu, laptop.hu) most éppen ezzel a hasznos kiegészítővel próbálja megfogni a potenciális vásárlókat, ugyanis a hónap végéig ingyen adja a Lifebook E modellekhez az önállóan hozzávetőleg harmincezer forintért megvásárolható dokkolót.


[+]

Tudni kell a Fujitsuról, hogy számítógépeit és kiegészítőit nagy előrelátással tervezi. Az aktuális Lifebook E laptopokhoz kínált dokkoló például visszafelé kompatibilis három Lifebook E generációval, emellett a Lifebook U745-tel és T725-tel is használható, sőt a Celsius H730 mobil munkaállomás is illik rá, amiből arra következtetünk, hogy az új Celsius H760-nel is használható lesz. A klasszikus, notebook aljára illeszkedő port replikátor csatlakozókínálata igazán fejedelmi. Nem kevesebb mint négy USB 3.0 kapu sorakozik rajta, két DisplayPort kimenete 2560x1600 pixeles felbontásra képes, emellett van D-Sub és DVI (az egyik DisplayPorttal megosztva) kimenete is. Természetesen nem hiányzik róla a Gigabit Ethernet aljzat, ezen felül elkülönített hang ki- és bemenete is van, külső adattárolókhoz pedig akár eSATA-t is használhatunk.

Azóta történt

Előzmények