Fujitsu blog: speciális dokkolók

Mióta divatba jöttek a könnyű és vékony notebookok, egyre kevesebb csatlakozó kerül rájuk. Vállalati környezetben viszont szükség lehet külső billentyűzet, egér, kijelző és sok egyéb bekötésére, ezért a komolyabb üzleti laptopok alján továbbra is ott virít egy speciális csatlakozó, amivel dokkolhatóak olyan állványra, amire rá van kötve minden lényeges periféria, így nem kell minden alkalommal hosszasan dugdosni a vezetékeket, amikor megérkezünk az irodába.


[+]

A Fujitsu Workplace Connection Kit 1.0 új szintre emeli az asztali integrációt. Két részből áll a készlet, az egyik a PR08 kódnevű port replikátor, ami egyetlen USB 3.0 kapun keresztül csatlakozik bármilyen számítógéphez. Már ennek az eszköznek is számos kimenete van (DisplayPort, DVI, Ethernet, hang, USB-k), de apró, torony alakú formája nem annyira esztétikus, ha bőségesen teledugdossák kábelekkel.


[+]

Éppen ezért fejlesztették ki a Workplace Connection Kit másik részét, a Workplace Connect Gate 2.0-t. Kábelkivezetésekkel, USB konnektorokkal, sőt 230 voltos dugaljakkal szabadon felszerelhető, kompakt és mutatós eszközről van szó, amit az EVOline segítségével készítették el. Münchenben, a Fujitsu Fórumon egy nagyon szuper, motorosan állítható magasságú, integrált Qi töltős asztalba építve mutatták be, amit a legtöbb irodai dolgozó örömmel fogadna el.


[+]

De mi van akkor, amikor megbeszélésre kell menni, ahol többen is csatlakoznának a helyszínen lévő kijelzőre, projektorra? Erre az esetre is kínál megoldás a Fujitsu. Az egyik kisméretű asztali számítógépének speciális verziójáról, az Esprimo Q920/MRE-ről van szó, ami egy komplett hardveres és szoftveres megoldás. Alapvetően magát a szoftvert is kínálhatná önállóan a Fuijitsu, de azért köti kis számítógépéhez, mert van némi hardveres követelménye is a stabil futásnak. Az apróságot Core i5-4590T processzorral, 4 GB memóriával, 128 GB-os SSD-vel és Windows 7 Professional operációs rendszerrel látták el. Érdekes, hogy a kapcsolódásra használt Wi-Fi mindössze egy mezei, két adatfolyamos, n-es megoldás.


[+]

Erre a hálózatra kell kapcsolódnia azoknak a számítógépeknek, amelyek a központi mini PC-re kötött kijelzőt szeretnék elérni. Az összekötés a Miracasthoz hasonlóan PIN kódos azonosítással zajlik, és csak másodpercek műve, innen pedig már mehet is saját számítógépünk kijelzőjének tartalma a közös megjelenítőre. A rendszer különlegessége, hogy a csatlakozott gépek képtartalma között egyetlen gombnyomással lehet váltani, sőt egyszerre akár nyolc különböző számítógép képe is megjelenhet a közös képernyőn. Az Esprimo Q920/MRE monitormegosztó rendszer 800-900 dollár környékén vásárolható meg.

Előzmények