Hirdetés

A Fujifilm az X-H2S-sel ünnepli az X bajonett 10. születésnapját

A nagysebességű hardverrel és új szenzorral szerelt vázhoz szeptemberben csatlakozik a 40 megapixeles X-H2.

Már 10 éve annak, hogy a Fujifilm piacra dobta az első X szériás, cserélhető objektíves tükör nélküli vázát, az első generációs X-Prot, talán ennek is köszönhető, hogy tavaly nem érkezett új csúcskategóriás váz a gyártótól, hanem egészen mostanáig vártak az új zászlóshajó bejelentésével.

[+]

Az X-H2S névre keresztelt váz új fejlesztésű, továbbra is 26 megapixel felbontású, de már rétegelt X-Trans szenzort kapott, az 5. generációs érzékelő pedig a gyártó szerint nagyjából négyszer gyorsabb kiolvasási sebesség elérésére képes, mint az elődmodell, de a rendszer általános sebességét a szintén 5. generációs X-Processzor jelfeldolgozó egység is igyekszik még tovább javítani.


[+]

A fejlesztés nem csak a képkiolvasás, de az immár 5,76 millió képpontos EVF sebességét is javítja, a 0,8-szoros nagyítással működő, 3 hüvelykes OLED megjelenítő pedig 120 Hz-es maximális képfrissítési rátát tudhat magáénak, de a komponáláshoz a hátoldalon elhelyezett, 3 hüvelykes, 1,62 millió képpont felbontású, kihajtható érintőkijelzőt is használhatjuk.


(forrás: Fujifilm YouTube) [+]

Az új hardvernek köszönhetően javultak a sorozatkép készítési képességek, elektronikus zárral 40, mechanikus zárral pedig 15 fps az elméleti maximum, előbbire ráadásul úgy képes a váz, hogy az expók között a kereső nem sötétül el. A videomódok a mellékelt táblázatban részletezett lehetőségekre bővülnek, a mozgóképrögzítésben pedig a CFexpress Type-B kártyafoglalatok, a jack ki- és bemenetek, valamint a teljes méretű HDMI képkimenet is segítségünkre lesz, míg töltésre és adatátvitelre az USB Type-C csatlakozót használhatunk. A felső kiegészítő kijelző, az időjárásálló kivitel és a vázba épített szenzorstabilizálás természetesen átöröklődött az X-H1-ből, sőt, utóbbi hatékonyságán még javítani is tudtak, immár 7 fényértéknyi előnyünk lesz IBIS használata mellett.

A Fujifilm X-H2S a tervek szerint júliusban kerül a boltok polcaira 2499 dolláros ajánlott fogyasztói áron, a gyártó szeptemberben esedékes eseményén pedig bejelentésre kerül majd a nagyobb, 40 megapixeles felbontást kínáló verzió, az X-H2 is.

Előzmények

Hirdetés