Hirdetés

3D videók lejátszására is képes a Fuji új szemüveg nélküli Real 3D V3 „képkeret”

2009 augusztusában jelent meg a világ első 3D digitális fényképezőgépe, a Fuji FinePix Real 3D W3. Akkor a vállalat egy saját digitális képkeretet is kifejlesztett, illetve piacra dobott, amely lehetővé tette a térhatású képek megtekintését, ráadásul úgy, hogy külön szemüveg sem kellett a használatához.

Fuji FinePix REAL 3D
Fuji FinePix REAL 3D V3

A Fuji bejelentette, hogy november 12-én piacra dobják a termék legújabb verzióját, a FinePix REAL 3D V3 elnevezésű modellt. A 7,2 hüvelykes, LED háttérvilágítású kijelző maximum 1600x600 képpont megjelenítésére képes és 512 MB belső memóriával is rendelkezik. Elődjeihez hasonlóan ez is képes a háromdimenziós tartalmak megjelenítésére, és persze a speciális szemüvegre most sincs szükség. 415 gramm súlyú termék viszont már képes mozgóképek lejátszására is, a HDMI porton keresztül csatlakoztatott Blu-ray eszközön keresztül transzportálhatóak rá akár háromdimenziós tartalmak is. De természetesen filmes állományok lejátszására is módot ad maximum 1280 × 720 pixel felbontás mellett, amennyiben azok AVI kiterjesztésűek (ennél pontosabban nem definiálták a támogatott fájlok körét), a fotók közül pedig a JPG formátum jöhet szóba.

A 340 cd/m² maximális fényerejű megjelenítő betekintési szöge horizontálisan 140 fok, vertikálisan 160 fok. A két USB porttal, illetve kártyaolvasóval is ellátott FinePix REAL 3D V3-nak a netes pletykák szerint megkérik majd az árát, hiszen állítólag 650 dollárt kell majd érte fizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés