Hirdetés

Frissítette a Matebook X Prót a Huawei

Az újdonság örökölt mindent az elődtől, de Comet Lake processzort kapott.

Bár a barcelonai MWC végül a koronavírusra tekintettel elmaradt, a Huawei már nem mondta le a katalán városba szervezett eseményét, melyen többek között a 2020-ban várható új notebookokat is bemutatták. Bár a kínai céget az amerikai embargó ezen a téren is érzékenyen érintheti, egyelőre az Intel illetve AMD processzorok és a Microsoft szoftverek használata láthatóan nem tilos. És ugyan a Huawei nevét elsősorban telefonokhoz kapcsolódóan ismertük meg, a PC-s világ is fontos számukra, már csak azért is, mert tavaly ezen a területen több, mint 200 százalékos növekedést könyvelhettek el.


[+]

Ami pedig akkor a hardveres újdonságokat illeti: a tavalyi MWC-n bemutatott MateBook X Pro után most jön a trükkösen elnevezett MateBook X Pro New. Apró változtatás a névben, apró változtatás a terméken, vallják a Huaweinél, akik túl sokat valóban nem csiszoltak az egyébként jól sikerült csúcsmodellen, hiszen maradt a gépház (bár most már zöldben is elérhető), a kijelző, de még a billentyűzetbe integrált webkamera is – ami változott, az a processzor, hiszen most már a Core i7-10510U-val kapjuk a noteszgépet, melyet opcionálisan egy GeForce MX250-nel egészíthetünk ki. A csúcskonfigurációban egyébként az említett hardverek mellett 1 TB-os SSD és 16 GB RAM van, mindezért pedig 2000 eurót kérnek majd – a legolcsóbb, Core i5-re, integrált grafikára, 16 GB RAM-ra és 512 GB-os SSD-re építő változat pedig 1500 euróba kerülhet.

Az X Pro mellett az olcsóbb D széria is frissül, ugyanúgy a tízedik generációs Intel processzoroknak és opcionális MX250-nek örülhetünk bennük, és persze ott van a ryzenes változat is, R5 és R7 processzorokkal. A D 14 széria itt 699 eurótól indul és 949 euróig terjeszkedik, míg a D15 esetében 649-től 949 euróig tart a sor. Végezetül nem maradt ki a frissítésből a Huawei MateBook 13 sem, melyben Core i5-10210U vagy Core i7-10510U lapulhat MX250, 8 vagy 16 GB RAM és 512 GB SSD társaságában. Ez a modell 13”-es, 2160x1440 pixeles kijelzőt használ, és várhatóan ez lesz az első, mely tavasz folyamán megérkezik hazánkba is – ám árat egyelőre nem tudunk mondani róla.

Végezetül megemlítenénk, hogy a rendezvényen külön kiemelték, hogy a szoftvereket tekintve sincs gond az embargó miatt, a notebookok Windows 10-zel és Office-szal érkeznek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés