Hirdetés

Frissített Cooler Master, olcsó Xilence és szabályzó a Zalmantól

A Cooler Master – hallgatva a felhasználók visszajelzéseire – kicsit felújította két hűtőjét, a Hyper TX3-at és a Hyper 212-t. Az új verziókat a nevük mögé rakott „G1”-ről lehet felismerni, tehát az RR-910-HTX3-G1 és az RR-B10-212P-G1 modellt kell keresnie annak, aki már a frissített változatokat szeretné beszerezni.


Balra az új, jobbra pedig az előző talp

A gyártó elsősorban a hűtőblokk processzorral érintkező felületét tervezte át. Az alap TX3-nál a hőcsövek és a CPU borítása között egy nagyon kis árok volt, ami a hővezető pasztát hivatott összevonni, ám ezt most eltávolították, és teljesen szintbe hozták az egészet. Emiatt a felesleges paszta nem gyűlik fel. Átdolgozták a ventilátor felfogatórendszerét is. Nagyobb vájatok kerültek a lamellák oldalába – ahova a légkavaró fém rögzítőfülei akaszthatók be –, hogy a cég műanyag ventilátorrögzítő kerete is rászerelhető legyen. Továbbá az új változatra már mindkét oldalra rakható egy-egy szélkerék. A G1-es verziók már világszerte kaphatók. Érdemes lehet már ezeket a típusokat keresni, hiszen áruk az elődökéhez képest egy centet sem változott, ugyanúgy 30, illetve 20 dollárba kerülnek.


Balra a régi, jobbra az új változat

A Xilence Technology egy elég egyszerű, alapkategóriás hűtőt mutatott be. A 4ALL.R3 a szokásos formát követi, hőcsőből azonban mindössze kettő jutott neki. A foglalatok közül minden újabbal kompatibilis, tehát rászerelhető az LGA775, 1156, 1366, illetve az AMD AM2(+) és AM3 tokozású processzorokra. A 92 mm-es ventilátorral ellátott Xilence hűtője 20 eurós áron kapható.

Xilence
Xilence 4ALL.R3

A Zalman egy érdekességgel állt elő, egy fordulatszám-szabályzóval a processzorhűtők számára, ami PWM Mate Fan Controller néven kerül forgalomba. A PWM-alapú (pulse-width modulation) szerkezet a ventilátor sebességét nem a feszültség változtatásával szabályozza, hanem magát a motort látja el a megfelelő impulzusokkal. Az előnye ennek, hogy sokkal precízebben lehet irányítani a tempót akár kézi beállítással, akár az automatikára bízva. A készülékre a négytűs csatlakozókat kell rákötni, így a hűtő sebessége 25 és 100% között változtatható. Egy távirányítóval vezérelhetjük a működését, amin visszajelző LED-ek, módváltó gomb és egy forgatható szabályzó tárcsa található.

Zalman
Zalman PWM Mate Fan Controller

A PWM Mate Fan Controller egyelőre a Zalman CNPS-10X sorozatú hűtőihez jár csak, külön nem kapható még, bár később minden bizonnyal egymagában is megvásárolható lesz. Egyes források szerint hamarosan Európában is hozzá lehet majd jutni 11 euróért.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés