Hirdetés

Frissítéskirály panelekkel készül az LG Display és az AU Optronics

A 360 Hz úgy néz ki, hogy már nem elég, be kell vetni a 480 Hz-et is.

Két friss cikkben foglalkozik az TFT Central az LG Display és az AU Optronics készülő fejlesztéseivel, és a legérdekesebb információ, hogy mindkét cég 480 Hz-es panelekkel készül. Bizony a 360 Hz már nem elég, annak ellenére sem, hogy borzalmasan nehéz olyan PC-ket összerakni, amelyek az egyes címekben képesek ennyi képkockát kiszámolni, de az érintettek látják a 480 Hz-es frissítés piacát is.

Mindkét cég 1080p-s kijelzőben gondolkodik ilyen magas frissítés mellett, és az LG megoldása még a HDR-t is támogatja. Idén viszont nem valószínű ezek elérhetősége, mivel a tömeggyártásuk csak jövőre kezdődik meg.

A 2021-es esztendő tekintetében sokkal érdekesebbek lehetnek a 360 Hz-es 1440p-s panelek, az AU Optronics megoldása várhatóan még ebben az évben elkészül, míg az LG a saját fejlesztését jövőre tervezi. A 4K-s panelek tekintetében a 240 Hz lesz a következő lépés, de csakis 2022-ben.

Az AU Optronics a hajlított panelek területén is erősít, méghozzá 31,5 és 27 hüvelykes megoldásokkal. A hajlítás mértéke 1000R vagy 1500R lehet, emellett alap lesz a 240 Hz-es frissítési frekvencia. Az összes ilyen fejlesztés gyártása megkezdődik még az idén.

Az LG Display készül még egy érdekes fejlesztéssel, amely IPS Black névre hallgat. Ennek a célja a fekete megjelenítésének javítása, amely amúgy az IPS kijelzőknél nem valami jó. A vállalat két 4K-s, 144 Hz-es panellel készül, amelyek 27 és 31,5 hüvelykes méretben érkeznek, leghamarabb jövőre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés