Hirdetés

Frissítések és újdonságok az Acertől

A kötelező generációváltások mellett a tajvani cég igencsak rárepült a 3D-s megjelenítésre is.

Elég sok új, illetve frissített terméket mutatott be a kötelező tavaszi – de a megszokott április közeli időpontról májusra tolt – konferenciáján az Acer. A frissítések területén azt kapjuk, amire számíthattunk: 11. helyett 12. generációs Intel platform, újabb Ti (vagy mondjuk a ConceptD-k esetében nagyobb Quadro) grafikus modul kerül a burkolat alá.


[+]

Az újdonságok között találunk több érdekességet, mint amilyen például a prémium kategóriás Chromebook Spin 714 jelzésű átalakítható chromebook. A Chromebookok koncepciója eredetileg ugye a névadó operációs rendszer alacsony hardverigényét kihasználva, nyomott áron piacra dobható noteszgépeket tartalmazott, ehhez képest a szóban forgó modell már 879 eurós induló árat kapott (és várhatóan augusztustól lesz elérhető régiónkban). A fejlesztés az „alacsony hardverigény” fogalmát némileg felülírva 12. generációs Core (akár Core i7-tel is kérhető!) processzorokkal, 16:10-es WQXGA és WUXGA képernyőkkel kérhető, s mivel 2 az 1-ben eszközről van szó, a 100% sRGB-t kínáló kijelző érintésérzékeny, ráadásul 4096 nyomásszint megkülönböztetésére is képes. Védelméről antimikrobiális bevonattal rendelkező Gorilla Glass gondoskodik, de az egész készülék alapvetően strapabírónak készült, váza a cég állítása szerint megfelel a MIL-STD 810H követelményeknek.


[+]

Új modellekkel bővül a környezetbarát Vero széria is: a nemrég tesztelt Aspire Vero notebook AV15-52 nevű utódja 12. generációs Intel platformra épül, és már nemcsak a tesztelt Cobblestone Grey „színben”, de Starry Black külsővel is kapható lesz (természetesen minden esetben vízbázisú festéket használnak). A 15,6”-es AV15 mellé pedig érkezik az AV14-51, amely 14 hüvelykes Full HD panelt használ, a szürke mellett pedig Mariana Blue kékben is megvásárolható lesz majd. Ami érdekesség lehet még, hogy mindkét esetben úgynevezett OceanGlass tapipadokat kapunk – ezek az óceánokból kihalászott műanyag szemét újrafeldolgozásával készülnek. A kisebbik modell 900, a nagyobbik 1000 eurós áron indul majd augusztus táján.

Acer Veriton Vero
Acer Veriton Vero [+]

A notebookok mellett érkezik Vero egybegép is, Veriton Vero néven, amely akár Core i9-cel és GeForce MX550-nel is felszerelhető lesz. Képernyője 24 hüvelykes és Full HD felbontást kínál, került rá kihajtható, forgatható 5 Mpixeles webkamera, USB 3.2 Gen2x2 port, a mellékelt egér és billentyűzet pedig természetesen szintén újrahasznosított műanyagból készül. A Veriton Vero a nyáron érkezhet, 1000 eurós induló árral.

Acer Vero B247Y G
Acer Vero B247Y G [+]

Az eddigieken túl bemutatkozik a Vero márkanév a megjelenítők között is: jön két IPS monitor, a 27”-es CB273 és a 23,8”-es B247Y G, amelyeknél ugyanazt a burkolatot kapjuk, mint a notebookok és az egybegépek esetében. A CB273 inkább a grafikusokra lő, így 1 alatti DeltaE-re számíthatunk, míg a B247Y G üzleti környezetbe készül és integrált KVM átkapcsolót, illetve 90 wattos USB-PD kompatibilis portot is kapott. Ezeken túl Vero PD2325W néven vásárolhatunk majd LED-es projektort is a megszokott újrahasznosított külsővel. A három eszköz a harmadik negyedévben várható, áruk sorrendben 400, 270 illetve 550 euró lehet.


[+]

Mint a bevezetőben említettük, az Acer idén nyártól rárepül a 3D-re – mégpedig a szemüveg nélküli 3D-re, ami a tajvani konszern részét képező SpatialLabs termékeinek kiterjedt használatát jelenti. Erre épülő készülékek eddig is voltak a kínálatban, például a felsőkategóriás ConceptD 7 notebookból is készült „SpatialLabs Edition”, de most sokkal több esetben választhatjuk a szemkövetéssel és lentikuláris megoldással operáló technológiát – például játékoknál is, ugyanis szeptember környékén érkezik a Predator Helios 300 SpatialLabs Edition, 3300 eurós induló áron.


[+]

Ezért a pénzért kapunk egy 12. generációs Core processzort és egy NVIDIA GPU-t (a csúcsot a Core i9 és a GeForce RTX 3080 képviseli, ismeretlen TDP-vel, viszont folyékony fém hővezető pasztával), akár 32 GB RAM-ot, illetve 2 TB RAID 0-ba kötött SSD-t. A fő érdekesség azonban a kijelző lesz, amely ugyan csak 60 Hz-es, viszont 2D üzemmódban UHD, 3D üzemmódban pedig 1920x2160 pixeles felbontás kínál. A szoftveres támogatást a SpatialLabs TrueGame biztosítja, amely a cég állítása szerint már 50-nél is több szoftverrel működik, szeptemberig pedig ez a kör még tovább bővül majd.


[+]

A játékra orientált notebook mellett jön két 3D-s kiegészítő is, a SpatialLabs View és a SpatialLabs View Pro. Tulajdonképpen mindkét esetben a Helios 300-ba is szerelt panelt kapjuk meg, de különálló 15,6”-es, 4K-s monitor formájában, amely így 1,5 kg alatti tömeggel és remek hordozhatósággal büszkélkedhet. Hardver tekintetében gyakorlatilag ugyanarról beszélünk tehát a View és a View Pro esetében, a különbség a támogatásban van: az előbbi játékokhoz készült, és TrueGame, illetve a mesterséges intelligenciával 2D/3D konverziót végző SpatialLabs Go alkalmazásokkal jön, miközben az utóbbi a professzionális felhasználókat célozza, és megkapta a SpatialLabs Model Viewert is. Egyébként mindkét esetben egy hátsó, kihajtható lábbal rendelkező egységet tehetünk az asztalra, amelyre VESA rögzítéssel kompatibilis furatok is kerültek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés