Hirdetés

Friss M.2 bővítőkártyák a Gigabyte műhelyéből

Az új kártyákkal az olcsóbb, vagy a régebbi alaplapokat használóknak kedvez a vállalat.

A Gigabyte bemutatta a CMT4034 és CMT4032 jelzésű bővítőkártyáit, amik a M.2 csatolófelülettel nem rendelkező alaplapok tulajdonosainak lehetnek hasznosak. Ezek az alacsony profilmagasságú kiegészítők lehetővé teszik, hogy PCI Express 3.0-s interfészen használjunk M.2 22110 formátumú SSD-ket. Fontos kiemelni, hogy csak olyan alaplapokkal kompatibilis az eszköz, amelyeknél a PCI Express csatoló támogatja a sávszegmentációt, vagyis egy csatlakozóra kötött több eszközt külön tudja kezelni, mert erre a bővítőkártya önmagában nem képes.

 

Gigabyte CMT4034
Gigabyte CMT4034 [+]

 

A két modell közötti különbséget a csatolófelület típusa és a csatlakoztatható eszközök száma adja: amíg a CMT4034 x16-os PCI Express 3.0-s felületen kommunikál, illetve akár 4 darab M.2 SSD-t is be tud fogadni, addig a CMT4032-be csak kettő ilyen fér, cserébe beéri x8-as PCI Express 3.0-s slottal is.

Jó hír, hogy a CMT4034 esetében a mérnökök megoldották azt is, hogy az egyszerre beszerelt 4 darab M.2 SSD ne vegye el a helyet a kártya mögött és előtt, így a többi bővítőkártya is elfér. A két csatolót kínáló, CMT4032-es verziónál ez eleve nem okoz túl nagy gondot, hiszen a hátoldalra nem kerül semmi.

 

Gigabyte CMT4034 hátulról
Gigabyte CMT4034 hátulról [+]

 

Mindkét kártya fém hűtőbordát kapott, ellátták őket hőérzékelő szenzorral és aktivitást jelző LED-ekkel. A várható megjelenésről és árazásról a cég még nem közölt információkat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés