Hirdetés

A formás egybegép esete a csendes HTPC-vel

A HP ugyan már tavaly ősszel előállt egy Compaq 6000 Pro nevű asztali, főleg vállalati felhasználásra szánt számítógéppel, most azonban a széria egy másik, hasonló nevű tagját, a Compaq 6000 Pro All-in-One PC-re keresztelt LCD-PC-jét leplezte le. A formás, stílusos megjelenésű gépezet fényes fekete külsőt kapott. A tervezők egy 21,5”-es képátlójú Full HD felbontással rendelkező, LED-es háttérvilágítású monitorral építették egybe a konfigurációt, ami Intel platformra alapoz, a cég processzorai közül pedig a Core 2 Duo típusok egyike kerülhet bele. Továbbá egészen 8 GB-ig bővíthető a memória, illetve 1 TB-ig a háttértár mérete. Utóbbi opcionálisan egy 80 GB-os SSD-vel is megtoldható.

HP Compaq 6000 Pro All-in-One [+]
HP Compaq 6000 Pro All-in-One [+]

Nem hiányzik az optikai meghajtó sem a gépből, ami a HP esetében egy tizenhatszoros DVD-író. Az LCD-PC-hez kérhető még tévétuner is, de a gépnek van beépített kártyaolvasója, webkamerája, 1.2-es TPM chipje és Bluetooth adaptere, továbbá a szokásos vezetékes és vezeték nélküli hálózati kártyák is megtalálhatók. A Compaq asztali számítógép az Egyesült Államokban július 16-ától kapható majd 900 dolláros kezdőáron. Az előtelepített operációs rendszer szerepét a Windows 7 Professional 32 vagy 64 bites változata töltheti be.

HP Compaq 6000 Pro All-in-One [+]
HP Compaq 6000 Pro All-in-One [+]

A Tranquil ugyan az utóbbi időben inkább NAS egységeiről és egyéb szervereiről volt ismertebb, azért a PC-t sem hanyagolta el a vállalat. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy újra egy kicsi, kompakt gépezettel jelentkeztek. Az ixL egy ventilátor nélküli, teljesen hangtalan készülék, amely a passzív hűtés ellenére elég izmos belsőt kapott. Ezt a 32 nm-es gyártástechnológiájú CPU-k használatával sikerült ezt elérni, így a gép nyugalmi állapotban mindössze 30 wattos fogyasztást tudhat magáénak. A termék két változatban lesz elérhető, az egyik a 2,93 GHz-es órajelen üzemelő Core i3-530 processzorral rendelkezik, míg a másik a 3,2 GHz-es i5-650-nel.

Tranquil PC ixL Power PC
Tranquil PC ixL Power PC

A 6 kilogrammos, 240 x 250 x 110 mm-es méretű PC házának csiszolt fekete borítása alatt lapuló konfiguráció maximum 4 GB memóriát tartalmazhat, ami mellé 2,5”-es vagy 3,5”-es háttértár csatlakoztatható. Egy vékony slot-in betöltésű optikai meghajtónak is jutott hely, továbbá egy darab alacsony profilú, x16-os PCI Express foglalatba illő grafikus kártya helyezhető bele. Van továbbá Gigabit Ethernet, HDMI és három eSATA aljzata, kártyaolvasója, a gép belsejének megfelelő hőmérsékletéről pedig a TranCool4 rendszer gondoskodik. Az i3-as Tranquil PC már 389 fontért, azaz nagyjából 573 dollárért megvásárolható, míg az i5-ösért 676 dollárnak megfelelő összeget kell fizetni.

Tranquil PC ixL Power PC
Tranquil PC ixL Power PC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés