Foltozott Solano - a stepping a lényeg..

Az anno Solano néven debütált Intel chipsetből hamarosan újabb variáns érkezik, hiszen az i815/i815E/i815EP után, rövidesen itt a B-steppingű i815E változat.

A dolog hátterében természetesen a Tualatin support bújik meg, ezzel a lépéssel az Intel végre nem zárja ki legújabb CPU-ját a legjobban fogyó chipsete által támogatott procik listájáról. Mint ismeretes, annak ellenére, hogy a 0.13 mikronos PIII, azaz a Tualatin, még a régi BX-es lapokban is vígan és nevetve működik, addig a Solano aktuális változataiban erre kicsi az esély, de leginkább semekkora. De rögvest fűzzük is hozzá, hogy "egyelőre."

A lépés persze várható volt, csodálkoztunk is volna, ha mégsem kerül rá sor, mindenesetre az első lapok már készülgetnek, meg bejelentetgetnek, legutóbb épp az ASUS rukkolt, két vadiúj lappal elő.

A TUSL2, TUSL2-C lapok az ASUS jó szokásához híven minden olyan fícsörrel bírnak, amelyek egy új ASUS laptól elvárhatók, konkrétan és diónyi héjban: Vcore/Vio állítás, FSB MHz-enként (BIOS-ból), Promise IDE RAID (a TUSL2-nél), ICH2-es (ATA/100) South Bridge, 4x AGP Pro foglalat, 4 USB, CMI-8738-as 5.1 csatornás audio.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Hirdetés