Hirdetés

Podcastereknek tervezett hanginterfésszel állt elő a Focusrite

A Vocaster egy- és kétszereplős változatban is elérhető, ennek megfelelő mennyiségű csatlakozóval ellátva.

Bár a Focusrite Scarlett termékcsalád elsősorban zenészeknek készült, a podcastek házigazdái is előszeretettel vásároltak belőle viszonylag baráti árazása miatt. A célnak a fejlesztés megfelelt, de a podcastek szempontjából lehetett volna még mit beletenni, ám – szerintünk helyesen – ahelyett, hogy a Scarlett szériát „podcastesítették” volna, a Focusrite inkább piacra dobja a Vocaster modelleket, amelyeket kifejezetten erre a célra alkottak meg.


[+]

A szappantartó formájú házba csomagolt Vocaster kétféle verzióban lesz elérhető. A Vocaster One egy XLR bemenettel és egy jack kimenettel rendelkezik, míg a Vocaster Two mindkét csatlakozóból kettőt kapott, ebből tehát már kitalálható, hogy a One egy, a Two pedig két szereplővel működő adásokhoz számít ideális választásnak. Az adatátvitelre szolgáló USB Type-C csatlakozó, a dedikált hangszórókimenetek, valamint a kamerákhoz tervezett jack kimenet, illetve az okostelefonok csatlakoztatására (például egy telefonhívásra épülő interjú miatt) szolgáló jack bemenet mindkét eszköz hátoldalán megtalálható, csakúgy, mint a 48 voltos fantomtáp csatlakozója.

[+]

A Two az extra portokon felül még egy olyan funkcióval rendelkezik, ami a One-ból kimaradt, ez pedig a Bluetooth modul. Ennek segítségével telefonhívásainkat vagy egyéb adatfolyamunkat akár vezeték nélküli módon is eljuttathatjuk az interfészhez, így a drágább modellel gyakorlatilag háromszereplős interjúkat is készíthetünk.

[+]

A Vocaster széria tagjain a fontosabb vezérlőtárcsák (mikrofon gain, a fejhallgatók hangereje, némítás) az eszközök tetején kaptak helyet, ami praktikusabb, mint a főleg zenészeknek tervezett modellek előlapi kezelőszervei, az említetteken felül ráadásul az autogain funkciót, illetve a különböző EQ beállításokat is aktiválhatjuk magáról a hardverről. Az interfészekhez egyébként a Focusrite írt egy új, Vocaster Hub névre keresztelt programot is, amelyen belül részletesebben finomhangolhatjuk a beállításokat, illetve hozzáférhetünk egy soundboardhoz és konfigurálhatjuk az audió routingot, emellett a felhasználó a vásárláskor olyan szoftvereket is ajándékba kap, mint a Hindenburg Lite rögzítőprogram, illetve annak 6 hónapig használható Pro verziója, valamint a 3 hónapig távoli interjúk készítésére szolgáló SquadCast Pro.

A Focusrite Vocaster One és Two már előrendelhető, vételáruk 200, illetve 300 dollár, de a teljesen kezdők választhatják az XLR kábellel, mikrofonnal és fejhallgatóval egybecsomagolt Studio Bundle szetteket is, egyelőre ismeretlen mértékű felár ellenében.

Előzmények

Hirdetés