Hirdetés

Flash-meghajtók SCSI interfésszel

Az M-Systems, gyarapítva Fast Flash Disk tárolóegységeinek sorát, újabb különleges adathordozót mutatott be, amely szélsőséges hőmérsékleti értékeken, illetve – mozgó alkatrészek híján – erősebb mechanikai behatások esetén is működőképes, így megfelel a hadsereg, a légiközlekedés és más ipari alkalmazások által támasztott követelményeknek.

Az új FFD meghajtó Ultra320 SCSI interfésszel rendelkezik; gyártója jelenleg 80 érintkezős csatolóval szállítja, de még ebben a negyedévben megjelenik 68 érintkezős csatlakozóval szerelt változata is.

A 3,5 hüvelykes egység többféle kapacitásban kapható: a 0,5 col magasságú maximum 64 GB, míg az 1 col magasságú legfeljebb 176 GB adatot képes fogadni. Tipikus adatátviteli sebessége írás és olvasás esetén egyaránt 40 MB/s, hozzáférési ideje kevesebb mint 20 μs. Ha biztonsági okokból törölni kellene tartalmát, a művelet kapacitástól függően 10-40 másodperc alatt végrehajtható.

A TrueFFS technológiának köszönhetően az írás/törlés ciklusok flash tárolóknál korlátozott száma is igen magas: 5 millió fölötti; az esetlegesen meghibásodott cellák írását az eszköz öndiagnosztikai rendszere automatikusan letiltja. A robusztus FFD tipikus fogyasztása kevesebb mint 6 watt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés