Hirdetés

FISH: memóriakártyák helyett

Az Universal Transportable Memory Association (UTMA) egységes szabványt vezetne be a jelenleg hozzáférhető flash memóriakártyák kavalkádja helyett. A FISH (Flash Internal Semiconductor Hard-Drive) névre keresztelt formátum egy pendrive-ra hasonlít és szintén USB2.0 portra köthető, azonban a hagyományos pendrive-okkal ellentétben a hordozható eszközök, digitális kamerák és egyéb perifériák jelentős részéhez használható lenne, fölöslegessé téve a különféle formátumú memóriakártyákat. A FISH eszközök kapacitása 1 és 16 GB között lenne.


Forrás: CHIP

A formátumnak létezik egy standard verziója, amely általános célokat szolgálna a maga 33 x 12 x 5 mm-es méretével, és egy kisebb, Baby FISH névre keresztelt változata is, melyet mobiltelefonokhoz és egyéb kisméretű készülékekhez terveztek. Az eszköz cseppálló, robusztus fémház borítja.

Az UTMA – amint fogalmaz a honlapján – "minimális licencdíj" ellenében bocsátja a gyártók rendelkezésére a technológiát, hogy annak elterjedését elősegítse. A FISH eszközök piaci megjelenésének ideje egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés