Hirdetés

Firewire 800-as kártyát mutatott be a Dat Optic

Bár jelenleg a számítógépekben még a Firewire 400-as csatlakozók is alig terjedtek el, már kézbe vehetők a jövő adattovábbítási szabványán alapuló interfészek is.

A Dat Optic nevű vállalat most dobott piacra egy PCI-os kártyát, amelyen három Firewire 800-as portot találunk (két külső és egy belső), 6 és 9 tűs csatlakozókkal. Ezek a csatlakozók természetesen kompatibilisek a Firewire 400-as szabvánnyal is.


Forrás: www.chip.de

A Firewire 800 egyébként működés közbeni csatlakozást és elméletileg akár 800 Mbit/s-os adatátviteli sebességet is lehetővé tesz, és Windows 98 SE, illetve Mac OS X 10.2.4, továbbá az ezeknél frissebb operációs rendszerek alatt működik.

Újdonság, hogy a különböző perifériák csatlakoztatása mellett felépíthetünk egy hálózatot is a Firewire 800 portokra alapozva. Az úgynevezett "béta-dugókon" keresztül azonban csak Firewire 800-as termékeket köthetünk rá erre a hálózatra. Az 1394b FireWire 800 PCI-A host adapter w/internal connector termék ára 97 dollár.

Azóta történt

  • Vosonic Image Tank külső HDD

    A Vosonic külső egysége több, mint merevlemez: USB 2.0-ás csatolójával és univerzális kártyaolvasójával könnyen a fotósok kedvence lehet.

Előzmények

Hirdetés