Hirdetés

Filmcsillag lép a HGST kötelékébe

Újabb merevlemezcsaláddal egészíti ki a Hitachi Global Storage Technologies (HGST) az UltraStar, DeskStar, TravelStar és EnduraStar szériás háttértárakból álló palettáját. A most bejelentett CinemaStar családot az egyre nagyobb teret nyerő merevlemezalapú videorögzítő- és lejátszórendszerek bázisául szánja a vállalat, az új egységekkel így elsősorban otthoni szórakoztatóelektronikai berendezésekben, például asztali DVD-írókban vagy kis helyigényű médiacenterekben találkozhatnak a vásárlók a későbbiek során.

Nem kapnak hőgutát

A 7K500 és 7K160 típusokból álló CinemaStar család alapvetően a HGST legsikeresebb, asztali számítógépekbe szánt, hasonló típusjelzésekkel ellátott DeskStar modelleire épül, ám a fejlesztők néhány ponton módosításokat végeztek a mechanikán, illetve az elektronikán annak érdekében, hogy a merevlemezek jobban megfeleljenek a kívánt felhasználási területnek. Ennek megfelelően a CinemaStar háttértárak keresési zaját valamelyest sikerült csökkentenie a gyártónak, cserébe nőtt az átlagos elérési idő, mindazonáltal utóbbi paraméter kevéssé fontos szempont ebben a szegmensben. A CinemaStar merevlemezek a DeskStar szériás modellekhez képest mindemellett jobb hőtűréssel rendelkeznek és energiafelhasználási mutatóik is kedvezőbbek.

A HGST a két új CinemaStar család mellett hamarosan piacra dobja T7K500 és 7K160 típusjelzésű DeskStar merevlemezeit is, melyek a CinemaStar szériához hasonló paraméterekkel rendelkeznek, azaz elődjeikhez képest többek közt jobb hőtűrést, ezáltal megnövelt adatbiztonságot nyújtanak, ugyanakkor sebességük felveszi a versenyt a korábbi modellekkel.

A CinemaStar 7K500 250, 320, 400 és 500 gigabájt tárolókapacitást nyújt, ettől függően kettő vagy három lemezt tartalmaz, ezzel szemben a CinemaStar 7K160 egylemezes megoldás 80 vagy 160 GB háttérkapacitással. A 7200 fordulat/perces motorral ellátott egységek a kategóriájuknak megfelelően 8 MB puffermemóriát kapnak, és elérhetők mind Ultra-ATA, mind pedig Serial ATA II interfésszel ellátott változatban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HGST

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés