Hirdetés

Egyszerűen implementálható eljárásokkal egészült ki az AMD FidelityFX

A nyílt forráskódú eszközkészlet most éppen a tipikus igények lefedésére fókuszált.

Az AMD még az előző évi E3-on mutatta be a FidelityFX-et, amelynek múlt nyáron publikálták az első verzióját. Ez akkor még csak a Contrast Adaptive Sharpening, azaz a CAS 1.0-s eljárást kínálta, de azóta már bővült a rendszer, és most ismét egy nagyobb frissítést kapott.

Az újítások tekintetében ismerős lehet a korábban már bemutatott SSSR, vagyis a Stochastic Screen Space Reflections átdolgozásáról van szó. Egyrészt az AMD egyszerűsített az integrálhatóságon, mivel az effekt nagy része mostantól egyetlen HLSL headerben fájlban van, másrészt a spatio-temporal denoiser szűrő ki lett szervezve egy külön FidelityFX Denoiser csomagba, ugyanis erre szükség van a sugárkövetéses effektek esetében.

FidelityFX DenoiserFidelityFX Denoiser FidelityFX Denoiser [+]

A FidelityFX Variable Shading a DirectX 12 Ultimate API VRS (Variable Rate Shading) funkciójára kínál egy olyan implementációt, amely elemzi a fényerő varianciáját a előző képkocka alapján, és mozgásvektorok segítségével kontrollálja az árnyalási rátát. Az effekt igen könnyen implementálható a játékokba, és képes gyorsítani a feldolgozás teljesítményét úgy, hogy a képminőségben észrevehető veszteséget nem okoz.

FidelityFX Variable Shading működés közben
FidelityFX Variable Shading működés közben [+]

Új eljárás még a FidelityFX Parallel Sort, ami a számjegyes (radix) rendezés modern, shader model 6.0-ra írt implementációja. Ezt az algoritmust viszonylag sűrűn használják a játékokba, és kifejezetten jót tesz a feldolgozás sebességének a wave terminológia bevetése.

A FidelityFX új eljárásai elérhetők az alábbi GitHub oldalon keresztül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés