Hirdetés

Felvásárlása óta első fényképezőgépét mutatja be az Olympus

A PEN E-P7 váz a belépőszintet célozza meg és főleg hobbi fotósok számára lehet érdekes.

Először került bejelentésre Olympus logóval ellátott fényképezőgép azóta, hogy a gyártó fotós üzletágát felvásárolta az OM Digital Solutions. Az új, PEN E-P7 névre keresztelt váz 20,3 megapixeles, 4/3”-es érzékelőt kapott, amit az E-M1 Mark II-ből ismerős TruePic VIII jelfeldolgozó processzor segít a munkában, de van még egy érdekesség a szenzor környékén, ez pedig a 4,5 FÉ hatékonyságú, öt tengelyes szenzorstabilizátor.


[+]

A – memóriakártyával és akkumulátorral – mindössze 337 grammos váz 121 mezős, kontrasztérzékelésen alapuló, arc- és szemkövetésre is alkalmas autofókusz rendszert kapott, sorozatképkészítés tekintetében pedig 8,7 és 15 fps értékekkel számolhatunk mechanikus, illetve elektronikus zár használatával. A váz nem kapott beépített elektronikus keresőt, komponálásra tehát kizárólag a 3 hüvelykes, 1,04 millió pixel felbontású hátsó kijelzőt használhatjuk, melyet felfelé és lefelé is tudunk dönteni, utóbbi irányba akár 180 fokig.


[+]

A kamera természetesen támogatja a videofelvétel készítésének lehetőségét, bár ezirányú képességein látszik, hogy tényleg a belépőszintet célozták meg: 4K felbontás esetén 30, Full HD mellett 60, HD-ban pedig 120 fps az elérhető maximális képkockaszám, továbbá rendelkezésünkre áll a time-lapse felvételi mód is. Az elkészült fotókat és videókat a beépített Wi-Fi és Bluetooth moduloknak köszönhetően vezeték nélkül is továbbíthatjuk okostelefonunkra, míg a vezetékes kapcsolatok kimerülnek a microHDMI és (nem elírás) microUSB csatlakozókban.


[+]

A fekete, fehér és ezüst színekben is elérhető váz a hónap közepétől lesz megvásárolható, önmagában 799 eurót kóstál, az M.Zuiko Digital ED 14-42mm f3.5-5.6 EZ objektívvel egybecsomagolt kitért pedig 899 eurót kell majd a kasszába dobni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés