Hirdetés

Felszámolás alatt a BFG!

Lassan véget ér a BFG kálváriája. Az NVIDIA második számú gyártópartnere még májusban jelentette be, hogy feladja a harcot a VGA-piacon, ám ezt követően a tápegységekért felelős részleg is veszélybe került. Sajnos mára kiderült, hogy a gyártóval az üzletláncok és az értékesítést végző partnerek megszakították a kapcsolatot, így a helyzet kilátástalanná vált. A garanciális ügyintézésbe fogott vásárlók az elmúlt napokban szomorúan vehették tudomásul, hogy a cég felszámolás alatt van, így a leadott termékük nem kerül javításra.

A BFG kifejezetten az Egyesült Államokban volt híres vállalat, ahol kiemelkedő szolgáltatásokat nyújtottak a termékekhez. Többek közt állandó telefonos segítség, és kiváló garanciális ügyintézés emelte ki a céget az átlag közül. A vállalat korábban ugyan megígérte, hogy a támogatás biztosított az eddig megvásárolt termékek esetén, ám ezt kellő anyagi fedezet nélkül nem tudják teljesíteni. Az egyik vásárló feltette az internetre a BFG nyilatkozatát, melyből kiderül, hogy a gyártó felszámolás alatt van, és nem tudják kivitelezni a termékek javítását, mivel a legfőbb beszállító már nem támogatja a céget.

Jonny Gerow, a tápegységekkel foglalkozó jonnyguru.com című oldal tulajdonosa is a vállalat tápegységekkel foglalkozó részlegénél dolgozott. Elmondása szerint a gyártó gondjai a március végén bemutatott NVIDIA Fermi termékcsaládhoz köthetők, mivel a GF100-as lapka kis mennyiségben állt rendelkezésre. A méretes chip a TSMC eleve gondokkal küzdő 40 nm-es gyártósorain alkalmatlan volt a tömeggyártásra, ami sajnos a tápegységek eladását is megnehezítette. A beszámolója alapján a Best Buy volt a BFG legnagyobb partnere a termékek értékesítésében, ám az áruházlánc azonnal megszakította a kapcsolatot a gyártóval, amint kiderült, hogy kapitulálnak a VGA-k piacáról. Ennek megfelelően számos legyártott tápegység maradt raktáron, amit még el kellett adni.

Lényegében a BFG már korábban is tudta, hogy közel a vég, így a megkezdett felszámolás csak a hattyúdala egy elhúzódó eseménynek. A gyártó sok felhasználónak hiányozni fog, hiszen páratlan támogatást biztosítottak a termékek mellé, ami a mai világban nagyon ritkának számít.

Előzmények

Hirdetés