Hirdetés

Felfedte magát a Birch Stream platform foglalata

A Sierra Forest a tokozást tekintve nagyon el lesz eresztve, ami persze az Advanced Performance irány sajátja volt régen is.

Az Intel Sierra Forest kódnevű fejlesztéséről még november végén írtunk bővebben, amikor megemlítettük a platform által használt gigantikus, LGA7529-es foglalatot is. Utóbbiról most megérkeztek az első képek, amelyeket YuuKi_AnS, valamint Hassan Mujtaba tett közzé a Twitteren. Ennek köszönhetően mindenki megszámolhatja, hogy megvan-e az összes tű, bár talán egyszerűbb elhinni ezt az információt.


(forrás: Hassan Mujtaba Twitteren) [+]

A Birch Stream platform alapját képező Sierra Forest valószínűleg az első olyan szerverdizájn lesz, amely az Intel 3 nevű 7 nm-es node-ra épül, és papíron az AMD Bergamo platformja ellen készül. Ugyanakkor a jelenlegi tervek szerint idén nem jelenik meg, így lehet, hogy majd egy későbbi AMD dizájnnal kerül szembe.


(forrás: YuuKi_AnS Twitter) [+]

Az biztosnak tűnik, hogy a Alder Lake E-Core-jainak továbbfejlesztett magdizájnját alkalmazó rendszer 128-nál több magot fog tartalmazni, de a maximális számuk egyelőre nem ismert. Mindenesetre ilyen vaskos tokozás mellé igen sok memóriacsatorna társulhat, így a kiépíthető rendszermemória mindenképpen méretes lehet majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés