Hirdetés

Felár nélkül kínál veszteségmentes zenehallgatást az Apple Music

A lossless dalok mellett rengeteg már több ezer zeneszám támogatja a Dolby Atmos szabványt is.

Az Apple még májusban jelentette be, hogy hamarosan érkezik a Spatial Audio és a veszteségmentes zenehallgatás támogatása az Apple Music szolgáltatásba, ráadásul felár nélkül. A tegnap esti WWDC után végül hivatalosan is elérhetővé váltak az új funkciók az aktív előfizetők számára, mindössze egyetlen dolgot kellett elvégezni használatbavétel előtt: frissíteni kellett az iPhone, az iPad, a Mac vagy az Apple TV operációs rendszerét a legújabb verzióra.

[+]

Az Apple Musicot megnyitva rögtön a frissített főoldal fogad minket, ahol rengeteg lejátszási listát találunk, tele Spatial Audio és Lossless anyagokkal, de saját könyvtárunkban is látjuk, ha egy album elérhető veszteségmentes formátumban. Utóbbi szintjét a Beállítások – Zene menüpontban tudjuk megadni, akár kapcsolati módtól függően is, ugyanis a nagyobb felbontás nyilván adatforgalom- és helyigényesebb, mint az egyszerű AAC formátum, a különbségek kihallásához viszont mindenképp szükségünk lesz egy vezetékes fülhallgatóra, illetve adott esetben egy külső DAC-re is.

[+]

A Spatial Audionak szintén megvannak a hardveres feltételei, az AirPods modellek, illetve az új iPhone, iPad és Mac modellek természetesen megfelelnek ezeknek, de már az is elég, ha a hangeszközünk támogatja a Dolby Atmos szabványt, vagyis az Apple nem tette kötelezővé az általuk fejlesztett fülesek használatát.

A tegnapi rajtnál több ezer, a Dolby Atmost figyelembe véve kevert dal, illetve 20 millió veszteségmentes zene volt elérhető, ami a későbbiekben nyilván bővülni fog, így bizonyára mindenki talál majd a saját zenei ízlésének megfelelő muzsikát, amivel kipróbálhatja az Apple Music által nyújtott új élményt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés