Hirdetés

Fekvő VR élményt kínálna a Diver-X

A HalfDive VR headset számos újdonságot vetne be, de a siker így is kérdéses.

A VR headsetek piaca manapság kezd az önálló megoldásokra korlátozódni, így a hagyományosabb, külső számítógépet igénylő fejlesztések visszaszorulóban vannak. Egyedül talán a PlayStation VR a kivéte, amely mögé a Sony képes volt egy elfogadható tartalomkínálatot tenni.


[+]

Nehéz megállapítani, hogy hol vannak a problémák, de a japán Diver-X-et ez nem is érdekli, ugyanis egy olyan VR headsettel készülnek, amely az eddig megszokottaktól eltérőnek számít. A legfontosabb különbség, hogy a HalfDive VR headset fekvő megoldás, ami ugyan magával hozza a korlátozott fejmozgást, hiszen, de szem mindent megkap így is, hiszen két darab 1600x1440 pixeles kijelző áll rendelkezésre, amelyek együttesen 134 fokos látószöget kínálnak, a frissítési frekvencia pedig 90 Hz. Sőt, annak köszönhetően, hogy a headsetet nem a fej tartja egészen egyedi lencserendszert tudtak összerakni, hiszen a tömeg másodlagos szempont volt, így pedig nagymértékű látásproblémákra is tudnak reagálni speciális korrekciós lencsékkel.


[+]

Ahhoz, hogy szimulálhassák a járást, terveztek egy kontrollert a lábakra, illetve készül a normál vezérlést biztosító egység is, de ezt még nem mutatták be. Viszont azt már tudni, hogy maga a headsetbe építettek vibrációt és erő-visszacsatolást, illetve négy hangszóró dolgozik a megfelelő hangélmény érdekében. További extra, hogy két ventilátor segítségével a szél is szimulálhatóvá válik.

[+]

A rendszer a külső számítógéphez DisplayPort 1.2, USB 3.0 és 3,5 mm-es jack segítségével csatlakoztatható, az áramellátásért pedig egy külön tápegység felel.

A Diver-X novemberre tervezi a HalfDive VR headset Kickstarteren való debütálását. Az alapmodell 800, míg a teljes csomag 1200 dollárba fog kerülni. Egyfajta speciális opciónak számít majd az a 4000 dolláros szett, amely varifokális lencséket is tartalmaz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés